Sociálne siete

DOMOV

Podpredseda parlamentu Šeliga je pripravený opustiť funkciu

Matovič v nedeľu 21. marca povedal, že je ochotný odísť z funkcie predsedu vlády za splnenie niekoľkých podmienok, jednou z nich je aj odchod Juraja Šeligu z funkcie podpredsedu NR SR.

Zverejnené:

Upravené: 22. marca 2021 o 19:13

285

large seliga fdb
Juraj Šeliga, foto: SITA

REKLAMA

BRATISLAVA  – Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) dnes informoval orgány strany Za ľudí, že je pripravený opustiť tento post. Napísal to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že do rokovaní o ďalšom postupe v koalícii je jeho funkcia k dispozícii strane a záujmu koalície. Doplnil, že aktuálne pokračujú rokovania na úrovni štvorkoalície. Igor Matovič (OĽaNO) v nedeľu 21. marca povedal, že je ochotný odísť z funkcie predsedu vlády za splnenia niekoľkých podmienok. Jednou z nich je aj odchod Šeligu z funkcie podpredsedu Národnej rady SR (NR SR).

„Vzhľadom na vyššie uvedené som informoval predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina), že až do rozhodnutia straníckych orgánov a uzatvorenia novej koaličnej dohody nebudem viesť rokovanie NR SR,“ dodal Šeliga s tým, že Kollár to akceptoval.

Strana Za ľudí stojí za Kolíkovou aj Šeligom

Strana Za ľudí stojí za ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou aj podpredsedom parlamentu Jurajom Šeligom. Ako pre médiá po predsedníctve strany povedala líderka koaličndj strany Veronika Remišová, obaja plnili programové vyhlásenie vlády a v ničom nezlyhali.

„Strana Za ľudí spraví všetko, aby po výmene predsedu vlády pokračovala súčasná vládna koalícia a vyzývame koaličné strany, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu,“ povedala Remišová s tým, že vnímajú požiadavku premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) na odchod Šeligu aj Kolíkovej ako požiadavky hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) smerom do rokovaní. Ďalšie kroky podľa Remišovej strana oznámi v utorok 23. marca.

Ministerka Kolíkova pre médiá uviedla, že rozhodnutie o prípadnej demisii oznámi v utorok. Dodala, že by bola škoda, aby súčasná štvorkoalícia skončila.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA