Sociálne siete

DOMOV

Matovič pozve Sulíka na rokovanie o rekonštrukcii vlády

SaS aj Za ľudí sú podľa OĽaNO ochotné pokračovať v rokovaniach o ďalšom postupe pri rekonštrukcii vlády.

Zverejnené:

Upravené: 22. marca 2021 o 20:24

831

large matovic sulik deab
Na snímke v popredí Richard Sulík a Igor Matovič (vpravo), zdroj: SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Premiér a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič pozve v najbližších dňoch šéfa strany Sloboda a Solidarita (SaS) a odchádzajúceho ministra hospodárstva Richarda Sulíka na rokovanie o ďalšom vývoji pri rekonštrukcii vlády. V tlačovej správe to v reakcii na odstúpenie Sulíka z ministerského postu uviedlo OĽaNO. Zároveň konštatuje, že Sulíkovu demisiu berie na vedomie.

„Rovnako pozorne OĽaNO vníma dnešné stanovisko strany Za ľudí a konštatuje, že tak ako v prípade strany SaS, aj strana Za ľudí je ochotná pokračovať v rokovaniach o ďalšom postupe pri rekonštrukcii vlády SR,“ uvádza hnutie. Dodáva, že termíny, v ktorých premiér uskutoční rokovanie so Sulíkom a predsedníčkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou, spresnia po dohode s uvedenými politikmi.

Strana Za ľudí po dnešnom predsedníctve deklarovala, že stojí za ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou aj podpredsedom parlamentu Jurajom Šeligom. Požiadavku premiéra Matoviča na odchod Šeligu aj Kolíkovej podľa predsedníčky Veroniky Remišovej strana vníma ako požiadavky hnutia OĽaNO smerom do ďalších rokovaní o fungovaní koalície.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA