Sociálne siete

DOMOV

Policajti dnes v skorých ranných hodinách v rámci akcie „Očistec“ zadržali a obvinili viacero osôb.

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 23:07

270

large  cada
ZDROJ: SITA

REKLAMA

5. november 2020 11:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 5. novembra (SITA) – Na základe dnešného ranného zásahu si nové vedenie polície a Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zjavne myslí, že nečinnosť polície v boji s korupciou za prezidentovania Tibora Gašpara, bol úmysel. Uviedla to mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS) s tým, že pred dvomi rokmi po odchode Gašpara z funkcie zverejnili jeho „chabé“ výsledky v boji proti korupcii na najvyšších miestach.

„Akurát ostávala nezodpovedaná otázka, či to bol úmysel alebo nekompetentnosť. S Gašparom sme sa počas jeho prezidentovania polícii dvakrát aj osobne stretli a opakovane sa pýtali na tie mizerné čísla. Gašpar sa nás na to vždy sebavedomo pýtal, či teda máme dôkazy, aby mal koho zatknúť,“ uzavrela TIS. Ako organizácia dodáva, na argument, že nulové zatknutia top politikov či podnikateľov nemajú ani v tých najvyspelejších a menej skorumpovaných krajinách, Gašpar len hovoril, že to sa porovnávať nedá.

Policajti dnes v skorých ranných hodinách v rámci akcie „Očistec“ zadržali a obvinili viacero osôb. Obvinenia zadržaným vzniesli okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Podľa medializovaných informácií sú medzi zadržanými bývalý policajný prezident Tibor G., bývalý šéf NAKA Peter H., exšéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert K. a tiež bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície Bernard S. Posledný menovaný podľa medializovaných informácií spolupracuje s políciou. Tibor G. na Bernarda S. ešte v stredu 4. novembra podal trestné oznámenie pre „pripravovanú kriminalizáciu“ jeho osoby.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA