Sociálne siete

DOMOV

Polícia včera zadržala expremiéra Fica, obvinila ho z trestného činu

Zverejnené:

Upravené: 17. decembra 2021 o 9:10

985

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Vo štvrtok v podvečer zadržali policajti v Bratislave bývalého predsedu slovenskej vlády a predsedu strany Smer-SD Roberta Fica.

Došlo k tomu pred začiatkom protestu, ktorý usporiadala Ficova strana SMER-SD. Strana tak chcela vyjadriť svoju nespokojnosť so situáciou na Slovensku, kde podľa jej členov dochádza k obmedzovaniu ľudských práv. Večer ho polícia prepustila.

ČAPUTOVÁ: Rozhodnutie Súdneho dvora EÚ v prípade Mečiarových amnestii je prelomové

„Veľmi jasne dáme najavo vláde a pani prezidentke, čo si myslíme o jej chápaní demokracie,“ uviedol Fico pred protestom. Expremiér tvrdil, že demonštrácia sa uskutoční v súlade so zákonom a s platnými protipandemickými opatreniami.

„Priatelia, polícia práve predviedla predsedu strany Roberta Fica na oddelenie na Lermontovej ulici, aby zmarila dnešnú rozlúčku s demokraciou a vyjadrenie nesúhlasu s politikou vlády a jej hovorkyňou Zuzany Čaputovej,“ informovala strana SMER-SD, na sociálnych sieťach.

Verejné zhromaždenia sú však v čase núdzového stavu zakázané. Polícia z rovnakého dôvodu zadržala v tomto týždni skupinu záchranárov, ktorí prišli protestovať pred budovu parlamentu.

Od piatka sa bude kontrolovať režim OTP vo vlakoch a autobusoch

Strana SMER-SD plánovala na štvrtkový podvečer akciu pod heslom „lúčenie so slobodou“. Členovia uviedli, že oni spolu s ďalšími ľuďmi chcú pokojným spôsobom, napríklad trúbením, vyjadriť svoju nespokojnosť so situáciou na Slovensku. Na akciu konanú na brehu Dunaja dorazilo asi päťdesiat ľudí.

Policajný zásah na Tyršovom námestí v Bratislave podľa predstaviteľov Ficovej strany zorganizoval slovenský minister vnútra Roman Mikulec s prezidentom Policajného zboru Štefanom Hamranom. „To čo dnes spáchal Matovič, Mikulec a Hamran, to je fašizmus“ uviedol na tlačovom brífingu pred policajnou stanicou poslanec Ľuboš Blaha.

Slovensko zažíva najvyššiu infláciu za posledných 17 rokov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA