Sociálne siete

COVID19

ČÍTAJTE VIAC: Aké výhody oddnes platia pre režim OP?

Zverejnené:

Upravené: 17. decembra 2021 o 9:41

902

Ilustračné foto, Zdroj: Facebook/ MZ SR

REKLAMA

GLOBALNEWS

Od dnešného dňa sa vďaka vyhláške Úradu verejného zdravotníctva uvoľňuje režim pre očkovaných a prekonaných.

V režime OP – očkovaní a tí, čo prekonali COVID-19 – sa od piatka 17. 12. otvárajú všetky prevádzky zariadení starostlivosti o ľudské telo. Otváracie hodiny pre vybrané prevádzky však budú obmedzené od 5.00 do 20.00 h. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

Od piatka sa bude kontrolovať režim OTP vo vlakoch a autobusoch

V režime OP a za dodržania podmienok môžu byť od 5.00 do 20.00 otvorené prevádzky fitness, prevádzky zariadení starostlivosti o ľudské telo a reštaurácie a welness v hoteloch, avšak len pre ubytovaných. Otvorené v režime OP môžu byť aj autoškoly, lanovky a vleky.

ÚVZ pripomenul, že podmienky vstupu do otvorených prevádzok sa však nemenia – aj naďalej je potrebný respirátor, dezinfekcia rúk a dvojmetrové odstupy. Na 25 metrov štvorcových môžu prevádzky pustiť jedného človeka. Táto časť sa však nevzťahuje na jedálne, taxislužby a vleky.

Tu sa však uvoľňovanie opatrení pre zaočkovaných nekončí – otvorenie prevádzok v režime OP platí aj pre múzeá, galérie, či knižnice, ktoré však tiež musia zatvoriť najneskôr o 20:00, teda v čase, kedy neplatí zákaz vychádzania.

Polícia včera zadržala expremiéra Fica, obvinila ho z trestného činu

Výnimku zo zákazu hromadných podujatí od dnes získali tréningy športových klubov registrovaných pod športovými zväzmi, pričom všetci účastníci musia byť v režime OP.

V rámci rozšírenia povolení pre prevádzky sa v režime OP môžu otvárať aj vonkajšie športoviská, pre ktoré taktiež platí pravidlo jedna osoba na 25 štvorcových metrov.

Výnimku zo zákazu majú i hromadné podujatia nevyhnutné na činnosť karanténnych tréningových centier pre vrcholový šport schválených Ministerstvom zdravotníctva SR a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

ČAPUTOVÁ: Rozhodnutie Súdneho dvora EÚ v prípade Mečiarových amnestii je prelomové

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA