Sociálne siete

DOMOV

Potravinové reťazce ponúkli 170 ton základných trvanlivých potravín a drogérie pre ľudí v núdzi

Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej je z ponúknutých potravín možné pripraviť takmer 425-tisíc jedál.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 1:53

301

caputova
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas tlačovej konferencie po prijatí predstaviteľov Potravinovej banky Slovenska a obchodných reťazcov prezidentkou SR v Prezidentskom paláci v súvislosti s ekonomickými a sociálnymi dopadmi pandémie. Foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová oslovila zástupcov potravinových reťazcov, ktoré dlhodobo spolupracujú s Potravinovou bankou Slovenska a požiadala ich o mimoriadnu pomoc pre ľudí v núdzi. Reťazce ponúkli vklad v objeme 170 ton základných trvanlivých potravín a drogérie, po ktorých je najvyšší dopyt, pre ľudí v núdzi. Čaputová to uviedla vo svojom profile na sociálnej sieti.

Poukázala na to, že charitatívne organizácie z rôznych častí Slovenska, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi, upozorňujú, že so zhoršujúcou sa pandemickou situáciou sa zhoršuje aj sociálna situácia mnohých rodín. O pomoc žiadajú nielen organizácie, ale aj samotné rodiny, ktoré v dôsledku karantény či straty zamestnania nemajú finančné prostriedky ani na základné potraviny.

Hlava štátu uviedla, že z ponúknutých potravín je možné pripraviť takmer 425-tisíc jedál. „Pomoc bude distribuovaná okamžite a pomôže ľuďom najviac ohrozeným nedostatkom potravín, prioritne matkám samoživiteľkám, týraným ženám s deťmi, rodinám v krízových centrách, chudobným rodinám s malými deťmi, ľuďom bez domova a dôchodcom v núdzi. Ďakujem aj všetkým tým, ktorí pomáhajú a nie je im ľahostajné to, čo sa v ich okolí deje,“ doplnila prezidentka.

caputova

Predseda Potravinovej banky Slovenska Marko Urdzik (vľavo v popredí) a prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo v popredí). Foto: SITA/Branislav Bibel

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA