Sociálne siete

DOMOV

Pre obvinených po akcii Judáš navrhnú väzbu

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 11:19

193

large IMG  eddac
ZDROJ: Ilustračné foto/Globalnews

REKLAMA

3. december 2020 18:28 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podá dozorovému prokurátorovi návrh na väzobné stíhanie všetkých zadržaných obvinených v rámci akcie Judáš. Ako ďalej polícia informovala vo svojom profile na sociálnej sieti, obvineniu čelí v tomto prípade spolu osem osôb.

„Z prijímania úplatku obvinil vyšetrovateľ osoby M. L., M. K., D. Č. a J. R., ktorý je zároveň obvinený aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Z podplácania obvinil osobu N. B.,“ uviedla polícia. Z vydierania obvinil vyšetrovateľ osoby P. G, L. V. a B. B., ktorý je zároveň obvinený aj z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Polícia pripomína, že ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili a niektoré stále pôsobia, na vysokých funkciách Policajného zboru SR, Slovenskej informačnej služby (SIS) a Kriminálneho úradu finančnej správy.

„Podľa zistení vyšetrovateľa sa trestnej činnosti mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch,“ informuje polícia. Dodáva, že do rozhodnutia o väzbe zostávajú obvinení v cele policajného zaistenia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA