Sociálne siete

DOMOV

Predajné stánky na Tyršovom nábreží pre aktuálne opatrenia zatvorili

Zverejnené:

Upravené: 24. januára 2021 o 23:36

279

large VK  bdeda
ZDROJ: Na snímke primátor mesta Bratislava Matúš Vallo/SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

11. december 2020 10:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Predajné stánky na Tyršovom nábreží v Bratislave budú pre aktuálne opatrenia od dnešného dňa zatvorené. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor hlavného mesta Matúš Vallo. „Zimný Tyršák umiestnený na mestskom pozemku na petržalskom nábreží Dunaja bude oddnes zatvorený. Vítam toto zodpovedné rozhodnutie prevádzkovateľa,“ uviedol Vallo s tým, že stánky na Tyršáku boli povolené ešte v októbri, v čase priaznivejšej epidemiologickej situácie. „Ambulantný predaj v nich prebiehal v súlade s dodnes platnými nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva a prevádzkovateľ ešte nad rámec týchto požiadaviek zabezpečil kontrolovaný vstup, obmedzený počet zákazníkov a personál na kontrolu dodržiavania opatrení,“ doplnil Vallo.

Vo štvrtok zverejnené čísla podľa Valla opäť potvrdzujú neustále sa zhoršujúcu pandemickú situáciu. „V Bratislave bolo potvrdených 258 pozitívnych testov, denná miera rastu infekcií je 7-10 percent. Postup Zimného Tyršáku je v tejto situácii mimoriadne zodpovedný, nesnažil sa hľadať kľučky okolo pravidiel a pristúpil k zatvoreniu v súlade s odporúčaniami zodpovedného správania v týchto časoch,“ podotkol Vallo a dodal, že prvoradým záujmom do nasledujúcich dní je maximálna ochrana zdravia a bezpečnosti obyvateľov.

Od dnešného dňa sa ruší tiež ambulantný predaj na Hviezdoslavovom námestí, ktorý povoľuje mestská časť Staré Mesto. Na štvrtkovom brífingu o tom informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. „Reagujeme tak na odporúčanie hlavného hygienika o tom, že spoločné stravovanie na verejnom priestranstve je považované za vysoko rizikové. Preto sme pristúpili k zrušeniu týchto ambulantných predajov,“ uviedla starostka, avšak dodala, že tohtotýždňová kontrola mestskej časti na Hviezdoslavovom námestí nezistila žiadne porušovanie opatrení. „Napriek tomu si uvedomujeme, že kontrolovať zhromažďovanie ľudí a koncentráciu je nesmierne náročné a v zmysle zodpovednosti sme pristúpili k tomuto riešeniu,“ uzavrela starostka.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA