Sociálne siete

DOMOV

Predseda ĽSNS tvrdí, že Lučanský sa začiatkom decembra nepokúsil o samovraždu

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 22:22

183

large lucansky cef
ZDROJ: Milan Lučanský, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

14. január 2021 07:13 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian K. vylučuje možnosť, že zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktoré vzniklo 9. decembra 2020 vo väznici v Prešove, bolo spôsobené pokusom o samovraždu. Marian K. ktorý je členom komisie zradenej ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) to napísal na sociálnej sieti pod dnešnej návšteve nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

„Presný mechanizmus zranenia sa stále hľadá, ale pokus o samovraždu bol v tomto prípade jednoducho vylúčený,” napísal Marian K. Zároveň potvrdil, že komisia v piatok 15. januára nenavštívi väznicu v Prešove, kde Lučanský vykonával väzbu. Dôvodom je pozitívny test jedného člena komisie, ktorý je zároveň poslancom parlamentu, na koronavírus.

Komisiu, pozostávajúcu zo 17 členov, zriadila ministerka Kolíková za účelom vyvrátenia pochybností o smrti bývalého šéfa polície. Zastúpenie v nej majú okrem koaličných a opozičných poslancov napríklad aj zástupcovia médií, verejnej ochrankyne práv či prezidentky.

Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Ešte predtým v prvej polovici decembra musel podstúpiť operáciu po tom, čo sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA