Sociálne siete

DOMOV

Predsedníctvo a poslanecký klub Za ľudí vyjadrili podporu budúcemu premiérovi Hegerovi

Matovič včera oznámil, že svoju funkciu ponúkol ministrovi financií Eduardovi Hegerovi.

Zverejnené:

Upravené: 29. marca 2021 o 9:07

413

remisova
Zľava: Juraj Šeliga a Veronika Remišová. Foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Predsedníctvo aj poslanecký klub strany Za ľudí vyjadrili podporu budúcemu premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO). Povedala to včera predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová. Verí, že koalícia sa začne s novou energiou venovať problémom ľudí. Je rada, že sa podarilo rokovania dokončiť a verí, že Heger urobí všetko preto, aby mohla nová vláda začať čo najskôr. Podľa nej by bolo ideálne, keby sa tak stalo už v stredu 31. marca. Poukázala na to, že na parlament čaká napríklad odsúhlasenie predĺženia núdzového stavu.

„Je to človek konsenzu, človek pokoja a rozvahy,” povedala na adresu Hegera Remišová. Doplnila, že poslanecký klub ostáva jednotný. Exministerka Mária Kolíková (Za ľudí) sa má vrátiť na post šéfky rezortu spravodlivosti, rovnako Juraj Šeliga (Za ľudí) bude podpredsedom parlamentu. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) podľa Remišovej už má nomináciu na ministra zdravotníctva. Doplnila, že je to dobrá nominácia a je na hnutí OĽaNO, kedy meno oznámi. Šeliga uviedol, že sa s Hegerom dohodli, že bude pravidelne chodiť na rokovanie poslaneckého klubu Za ľudí.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) na dnešnej tlačovej konferencii oznámil, že svoju funkciu ponúkol ministrovi financií Eduardovi Hegerovi (OĽaNO). Z Matoviča by sa stal šéf rezortu financií. Heger výzvu prijal. Podľa Remišovej Matovič financiám rozumie a považuje to za novú príležitosť obnoviť spoluprácu v rámci koalície.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA