Sociálne siete

DOMOV

Premiér: Vláda príjme sprísnenie lockdownu, zrušené budú aj domáce návštevy

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 22:38

214

large matovic krajci beabf
ZDROJ: Na snímke Igor Matovič (vpravo) a Marek Krajčí, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

31. december 2020 14:02 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Vláda dnes príjme sprísnenie lockdownu. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Situácia je podľa neho mimoriadne vážna. Ako dodal, niektoré opatrenia začnú platiť od dnešnej polnoci, iné v nasledujúcich dňoch. Vláda bude dnes o 15:00 zasadať online.

„Práve nedodržiavanie odporúčaní a opatrnosti pri stretávaní v domácnostiach sa dnes javí ako najzásadnejší epidemiologický problém. Bohužiaľ, mnohí ľudia chodia po návštevách krížom-krážom a nemocnice kolabujú. Masovo v nich pribúdajú starí rodičia, ktorých prišli na sviatky deti navštíviť. Bohužiaľ, aj s neželaným darčekom,“ napísal Matovič.

Vzhľadom na vyčerpaných zdravotníkov a kritický stav v nemocniciach premiér žiada ľudí, aby ostali doma a zrušili plány na silvestrovské oslavy mimo domácnosti. „Ide doslova o život. Naďalej platí, že ak by sme poctivo dodržiavali len súčasné opatrenia, do dvoch týždňov by sme Covid na Slovensku nemali. Je to preto len a len v našich rukách opatrenia sú tak silné, ako sme my sami. Tento boj nie je o Matovičovi, je o našej schopnosti bojovať za zdravie a život aj nám neznámych – tých najzraniteľnejších ľudí,“ dodal.

Čaputová: Silvestrovská noc určí epidemiologickú situáciu najbližších týždňov

Silvestrovská noc vo veľkej miere určí epidemiologickú situáciu najbližších dní a týždňov. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová. Ľudí zároveň prosí o obozretnosť a zdržanlivosť.

„Ubiehajú posledné chvíle starého roka a čaká nás silvestrovská noc. Noc, ktorá vo veľkej miere určí aj epidemiologickú situáciu najbližších dní a týždňov. Buďme, prosím, obozretní a zdržanliví, jedna prehýrená noc nestojí za vyčerpanie zdravotníkov pri nových pacientoch s covidom a nestojí ani za ohrozenie zdravia nás a našich blízkych,“ napísala.

Hlava štátu dodáva, že Nový rok by verejnosť mala privítať s nádejou a pokorou a ušetriť si sily, ktoré bude veľmi potrebovať.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA