Sociálne siete

DOMOV

Prešovská župa získala ocenenie Senior Friendly

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 13:08

187

large seniori aafb
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/CDC

REKLAMA

29. november 2020 10:22 SITA, redakcia

PREŠOV – Prešovský samosprávny kraj (PSK) získal za svoje aktivity pre seniorov plaketu Senior Friendly. Prestížne ocenenie mu udelili za činnosť Nadácie PSK pre podporu rodiny a za zvyšovanie kvality života staršej generácie. Župa bola ocenená v jednej zo štyroch kategórií súťaže, a to v kategórii regionálne a miestne samosprávy. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Porota súťaže zložená zo zástupcov seniorských organizácií, verejnej správy a samosprávy, ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, odborníkov na seniorskú problematiku a osobností kultúrneho a spoločenského života ocenila činnosť Nadácie PSK pre podporu rodiny, ktorá je určená osobám v náročnej životnej situácii vrátane seniorov. Krajská samospráva si uznanie vyslúžila aj za prosociálne opatrenia podporujúce mobilitu najstarších občanov v rámci prímestskej autobusovej dopravy. „Som nesmierne rád, že aktivity a projekty PSK smerom k seniorom neostali nepovšimnuté. Ocenenie Senior Friendly vnímam ako ocenenie celej našej práce zameranej na staršiu generáciu. V našom kraji žije takmer 119-tisíc ľudí vo veku 65 rokov a viac a je dôležité poukazovať na ich dôstojnosť, potreby a zároveň im pomáhať a posilňovať medzigeneračné vzťahy,“ uviedol k oceneniu predseda PSK Milan Majerský.

Vyhlasovateľmi projektu a súťaže Senior Friendly sú Klub Luna Senior Friendly a občianske združenie Bagar. Okrem samospráv, kde uspelo aj mesto Prešov, boli medzi ocenenými spoločnosti, malé firmy vrátane živnostníkov, taktiež médiá, kultúrne i vzdelávacie inštitúcie, zdravotnícke zariadenia i osobnosti. Ocenenia Senior Friendly boli udeľované po piatykrát.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA