Sociálne siete

DOMOV

Prezidentka vymenovala rektora PEVŠ Juraja Sterna

Profesor Juraj Stern sa znova stal rektorom PEVŠ.

Zverejnené:

Upravené: 21. apríla 2021 o 11:51

370

caputova
Profesor Juraj Stern sa znova stal rektorom PEVŠ, vymenovala ho Zuzana Čaputová. Zdroj: www.prezident.sk

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala v stredu 21. apríla 2021 do funkcie rektora Paneurópskej vysokej školy profesora Juraja Sterna. Informoval o tom Prezidentký palác v tlačovej správe.

V príhovore prezidentka vyzdvihla, že Paneurópska vysoká škola má na Slovensku reputáciu ustanovizne, ktorá sa dynamicky rozvíja a napĺňa ambície, pre ktoré vznikla: chce byť centrom moderného vysokoškolského vzdelávania a kvalitného vedeckého výskumu. Prezidentka je presvedčená o tom, že Juraj Stern bude svoju funkciu opätovne zastávať spôsobom, ktorý umožní ďalší rozvoj a napredovanie vysokej školy.

„Udržať na ceste modernosti vysokoškolskú inštitúciu s piatimi fakultami, viac než päťdesiatimi študijnými programami a takmer troma tisíckami študentov, určite nie je ľahké. Ako každá vysokoškolská inštitúcia aj Paneurópska vysoká škola potrebuje preto kvalifikované a výkonné vedenie a spoľahlivého lídra.“

Prezidentka zdôraznila, že aj pred Paneurópskou vysokou školou, tak ako pred všetkými, stojí veľká výzva: dostať vysokoškolské vzdelávania na úroveň, ktorá umožní premenu Slovenska na vedomostnú a inovačnú spoločnosť.

„Ak sa majú naše univerzity a vysoké školy stať kľúčovými centrami rozvoja, potrebujú nový silný impulz na kvalitatívnu zmenu. Aj keď akademické práva a slobody musia byť zachované, lebo ide o významný kultúrny a civilizačný výdobytok, akademická samospráva sa nesmie uzavrieť do seba. Systém, v ktorom si akademické prostredie generuje svoje pravidlá musí dbať na to, aby tieto pravidlá obstáli nielen v akademickom prostredí, ale aj z hľadiska celospoločenského.“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA