Sociálne siete

DOMOV

Prokurátor navrhuje v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice predložiť nové dôkazy

Ako informuje denník Sme na svojej internetovej stránke, malo by ísť napríklad o komunikáciu medzi Alenou Zs. a jej dcérou či o záznam o tepe srdca Aleny Zs. deň po vražde.

Zverejnené:

Upravené: 19. februára 2021 o 12:37

313

Kuciak
Archívna foto, SITA/ AP Photo/Bundas Engler

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Prokurátor Vladimír Turan navrhuje v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej predložiť nové dôkazy. Ako informuje denník Sme na svojej internetovej stránke, malo by ísť o komunikáciu medzi Alenou Zs. a jej dcérou, doteraz nezverejnené videosekvencie zo sledovania novinárov, USB kľúče z domu Mariana K. a tiež o záznam o tepe srdca Aleny Zs. deň po vražde.

Novými dôkazmi by mali byť citáty z aplikácie Threema „Kuciak dostane kres pi..u“ a „pracujem na odj…í čuráka“, ďalej komunikácia o „pasení oviec“, teda o vydieraní vplyvných ľudí cez erotickú komunikáciu, ktorá ukazuje vzťah medzi Marianom K. a Alenou Zs.

K výpovedi kľúčového svedka Zoltána Andruskóa, že sa hľadal dobrovoľník z Maďarska, ktorý by zobral na seba vraždu, treba podľa prokurátora dodatočne vypočuť ďalších svedkov. Konkrétne ide o obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta B., podnikateľa Dušana K. a Iľju W., ktorý bol nedávno odsúdený ako hlava drogovej mafie. Nanovo by sa mala podľa prokurátora vyhodnotiť aj výpoveď Aleny Zs., a to nie po častiach, ale ako celok.

Komunikácia medzi Alenou Zs., jej dcérou a dcérinou triednou profesorkou má podľa prokurátora preukazovať, že Alena Zs. po vražde narýchlo zmenila plány na tento deň. Prokurátor tiež žiada hlbšiu analýzu dosahu BTS staníc, podľa ktorých lokalizovali pohyb telefónov obžalovaných a tiež analýzu pohybu Aleny Zs. a Mariana K. po Bratislave deň po vražde. Vladimír Turan tiež navrhuje ako dôkaz záznamy telefonických rozhovorov z väzby medzi Marianom K. a Petrom Tóthom, ktoré majú potvrdzovať vierohodnosť Tóthovej výpovede.

Zdroj: domov.sme.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA