Sociálne siete

DOMOV

Rezort Piešťany rozdelí na podporu turizmu takmer 100-tisíc eur

Zo známejších podujatí získalo finančnú podporu tradičné otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, ďalej Medzinárodný filmový festival Piešťany, kvetinový festival Victoria Regia či stretnutie historických vozidiel Piešťanské zlaté stuhy.

Zverejnené:

354

large peniaze d
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Robert Anasch

REKLAMA

SITA

PIEŠŤANY  – Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany tento rok rozdelí takmer 95-tisíc eur na nové aj existujúce projekty rozvoja turizmu v piešťanskom regióne. Príspevok získa 29 z 54 prihlásených projektov. Ich predkladatelia požadovali finančnú podporu v celkovej výške 390-tisíc eur.

„Po dôkladnom zvážení sme vybrali tie projekty, ktoré sú dlhodobo prínosné pre cestovný ruch v Piešťanoch a okolí alebo majú veľký potenciál prilákať návštevníkov. Zo známejších podujatí, ktoré podporíme, spomeniem tradičné otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, Medzinárodný filmový festival Piešťany, Victoria Regia či Piešťanské zlaté stuhy. Samozrejme, organizácia podujatí, a teda aj čerpanie príspevkov, bude závisieť od vývoja epidemickej situácie,“ povedala výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany Tatiana Nevolná.

Podľa primátora Piešťan Petra Jančoviča boli podporené také spoločenské, kultúrne a športové podujatia, bez ktorých si už návštevníci a obyvatelia nedokážu Piešťany predstaviť. Ak sa niektoré z tradičných podujatí nebudú môcť z epidemických dôvodov uskutočniť, financie na ich podporu budú presunuté do ďalšieho obdobia, rovnako ako to bolo aj minulý rok. „Verím, že sa do bežného života dostaneme čo najskôr, aby sme mohli opäť naplno vychutnávať zvyčajný bohatý piešťanský kalendár podujatí,“ dodal Jančovič. O rozdelení peňazí rozhodla výberová komisia zložená z predstaviteľov územnej samosprávy a podnikateľských subjektov Rezortu Piešťany.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany má 20 členov. Okrem mesta Piešťany a Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany sú členmi aj viaceré piešťanské hotely, okolité obce a ďalšie organizácie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA