Sociálne siete

COVID19

Rezort školstva chce otvoriť diskusiu o očkovaní vysokoškolských pedagógov

Ministerstvo školstva si uvedomuje, že študenti vysokých škôl potrebujú okrem samoštúdia aj účasť na prednáškach či na praktickej výučbe.

Zverejnené:

Upravené: 23. februára 2021 o 10:05

379

ockovanie
Ilustračné foto, zdroj: SITA/Ministerstvo zdravotníctva SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA  – Zabezpečenie prístupu k dobrovoľnej vakcinácii do konca školského roka pre všetkých zamestnancov v školstve je cieľom iniciatívy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR). V prvej fáze prioritného očkovania sa rozšírila možnosť vakcinácie pre pedagogických zamestnancov materských, základných a stredných škôl a školských zariadení do 55 rokov. Následne by sa mal tento okruh rozšíriť o všetkých pedagogických zamestnancov v regionálnom školstve a na rad by mali prísť aj pedagógovia vysokých škôl. Oznámil to šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS). V tlačovej správe o tom informoval Odbor komunikácie rezortu školstva.

„Aktuálne je našou snahou umožniť prezenčnú výučbu aspoň na niektorých študijných odboroch. Z dlhodobého hľadiska je tiež očkovanie vysokoškolských pedagógov potrebné, aby sa po zlepšení situácie mohli bezpečne vrátiť do štandardného režimu aj vysoké školy,“ priblížil svoj zámer minister školstva. Rezort si uvedomuje, že študenti vysokých škôl potrebujú okrem samoštúdia aj účasť na prednáškach či na praktickej výučbe. Gröhling v tejto súvislosti doplnil, že vakcinácia je predpoklad na to, aby sa k nej mohli vrátiť. Snahou je umožniť prezenčnú výučbu čo najskôr aspoň niektorých študijných odborov. Minister školstva chce preto v najbližších dňoch otvoriť diskusiu s Ministerstvom zdravotníctva SR o očkovaní pedagógov vysokých škôl.

Na základe uznesenia vlády z pondelka 15. februára majú už v súčasnosti študenti vybraných odborov, akými sú všeobecné lekárstvo, ošetrovateľstvo, urgentná starostlivosť či pôrodná asistencia výnimku na cestu do a zo školy či školského zariadenia a vrátili sa k prezenčnému vzdelávaniu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA