Sociálne siete

DOMOV

Slovak Lines potvrdili, že s Arrivou nedošlo k dohode

Zverejnené:

Upravené: 14. decembra 2021 o 10:51

812

Zdroj: Facebook / Slovak Lines

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

Slovak Lines potvrdili, že medzi ním a Arrivou nedošlo k dohode na spolupráci. Zdôvodnil to navrhovanými podmienkami a garanciami.

„Tie nám neumožňujú poskytovať pre cestujúcich kvalitné dopravné služby a prevádzkovať novú autobusovú stanicu tak, aby sme zabezpečili ekonomickú udržateľnosť a stabilitu bez rizika vytvárania dlhodobej straty spoločnosti Slovak Lines,“ uviedol hovorca Slovak Lines Štefan Bako.

To, že sa Arriva so Slovak Lines na spolupráci formou subdodávky nakoniec nedohodli, potvrdili pred pár dňami aj z Bratislavského samosprávneho kraja. Arriva bude teda musieť čo najskôr zabezpečiť obslužnosť kraja vlastnými silami.

Firmy, ktorým klesli tržby o 40% a viac, budú môcť žiadať o príspevok

„Najrýchlejšie riešenie pre plné fungovanie prímestskej autobusovej dopravy by bola spolupráca oboch dopravcov. Žiaľ, obaja nám oznámili, že pri technických rokovaniach nakoniec k dohode nedošlo,“ spresnil riaditeľ komunikačného odboru BSK Michal Feik.

Nový dopravca od začiatku problémov deklaruje, že sa ich snaží vyriešiť. Nových vodičov chce prilákať aj na vysoké náborové príspevky. Podpísal dohodu aj s vodičmi mikrobusov, ktorí vypomáhajú s vykrytím niektorých spojov v kraji.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA