Sociálne siete

DOMOV

Slovenská polícia sa podieľala na rozložení zločineckej skupiny pašerákov

Zverejnené:

Upravené: 23. januára 2021 o 22:05

235

policia sr clanok W cddbae
ZDROJ: Ilustračné foto/ Polícia SR

REKLAMA

18. december 2020 13:16 SITA, redakcia

POPRAD – Slovenská polícia sa podieľala na rozložení zločineckej skupiny pašerákov. Vo svojom profile Polícia Slovenskej republiky – Prešovský kraj o tom informuje na sociálnej sieti.

„Koncom októbra 2020 sme informovali o objasnení prípadu preletu lietadla v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou, v ktorom sa okrem pilota viezli aj traja občania Afganistanu, ktorí za prelet zaplatili 40-tisíc dolárov,“ uvádza polícia.

Ďalšou spoluprácou Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru (ÚHCP P PZ) SR s policajnými zložkami z Ukrajiny a Poľska sa na území Ukrajiny podarilo zadržať ďalšieho obvineného, ktorý bol zadržaný v rámci rozloženia zločineckej skupiny pašerákov. Skupina dlhodobo pôsobila na území Ukrajiny.

Zločineckú skupinu odhalili agenti oddielu Chop a 10. oddielu Dozor. Predmetná skupina dlhodobo pašovala migrantov z juhovýchodnej Ázie na Slovensko a do Maďarska. Najvýznamnejším výsledkom predmetnej akcie bolo zadržanie hlavného organizátora celej zločineckej skupiny, ktorá dlhodobo pôsobila v Zakarpatskej oblasti na Ukrajine.

„V danom prípade sa potvrdzuje nevyhnutná a vynikajúca spolupráca partnerských policajných zložiek susedských štátov v boji proti prevádzačom, ktorí pôsobia na území viacerých štátov a z danej nelegálnej činnosti majú vysoké zisky,“ uzatvára polícia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA