Sociálne siete

COVID19

Slovensku prišli pomáhať zdravotníci z Dánska a Belgicka

Pôsobiť budú vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Zverejnené:

Upravené: 12. marca 2021 o 17:08

340

zdravotnici pomoc
Zľava uprostred: Veľvyslaec Dánskeho kráľovstva v Slovenskej republike so sídlom vo Viedni René Rosager Dinesen, štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Peter Stachura a veľvyslanec Belgického kráľovstva v SR Ghislain D'hoop. Foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Slovensku prišli pomáhať zdravotníci z Dánska a Belgicka. Na piatkovej tlačovej besede o tom informoval štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Peter Stachura. Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici budú od soboty pôsobiť traja lekári z Dánska a dvaja z Belgicka. Vypomáhať prišlo aj päť zdravotných sestier z Dánska a jedna sestra z Belgicka. Vďaka tejto pomoci sa podľa Stachuru podarí v banskobystrickej nemocnici rozšíriť lôžkový fond intenzívnych postelí o štyri až osem miest, nabiehať budú postupne.

„Veľmi dúfam, že vďaka tejto pomoci, ktorá prichádza, sa nám podarí zastabilizovať situáciu, aby sme nemuseli ďalej prekladať pacientov mimo hranice Slovenska. Je to náš absolútny záujem a zámer,“ doplnil Stachura.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA