Sociálne siete

DOMOV

Štát chce skríningovo pretestovať obyvateľstvo

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 17:45

605

large matovic fcb
16. január 2021 07:57 SITA, redakcia

REKLAMA

16. január 2021 07:57 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Štát chce skríningovo pretestovať obyvateľstvo Slovenska. Po sobotňajšom rokovaní vlády to povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Testovaním by sa podľa ministra znížil počet infekčných osôb o 50 percent a od pondelka 8. februára by mohol začať platiť COVID automat. Vláda bude pokračovať v rokovaní aj v nedeľu 17. januára, kedy má prijať uznesenie.

„Situácia na Slovensku je veľmi vážna. Postupne sa síce zlepšuje, ale veľmi pomaly. Našou úlohou a želaním je, aby sme sa čo najrýchlejšie dostali z čiernej do červenej fázy,” povedal Krajčí. Tak by sa mohli otvoriť materské školy, prvý stupeň základných škôl a koncové ročníky základných a stredných škôl. Aby sa deti mohli začať vzdelávať prezenčne, potrebujeme podľa ministra zdravotníctva znížiť priemerný počet pozitívne testovaných v krajine.

Vláda na svojom dnešnom online rokovaní schválila použitie Ozbrojených síl SR (OS SR) na pomoc pri testovaní obyvateľstva na území SR na prítomnosť ochorenia COVID-19. Podľa uznesenia má minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) na tento účel vyčleniť do päťtisíc príslušníkov OS SR.

V nedeľu 17. januára majú predsedovia koaličných strán informovať o presnom spôsobe, akým bude celoplošný skríning prebiehať.

Článok sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA