Sociálne siete

DOMOV

Stredné školy prechádzajú od pondelka na dištančné vzdelávanie

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 16:25

411

large fadcc

REKLAMA

11. október 2020 12:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA 11. októbra (SITA) – Stredné školy prechádzajú od pondelka 12. októbra na dištančné vzdelávanie. Počas zasadnutia Ústredného krízového štábu to oznámil minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Opatrenie bude platiť do odvolania.

Materské a základné školy budú podľa Gröhlinga fungovať naďalej. Zmení sa iba povinnosť týkajúca sa nosenia ochranných rúšok. Tie budú od pondelka povinné aj pre žiakov prvého stupňa základných škôl.

Minister školstva odporúča nosenie rúšok aj deťom v materských školách, teda deťom vo veku od troch do šiestich rokov. Na školách budú uzavreté telocvične, zakázaná bude aj skupinová výučba na základných umeleckých školách. Gröhling podotkol, že zrušené budú aj plavecké kurzy, lyžiarske kurzy, exkurzie, výlety aj všetky ostatné mimoškolské aktivity. Na storno poplatky za zrušené exkurzie či kurzy môžu podľa neho školy využiť príspevok z Ministerstva školstva za predpokladu, že zmluvu na exkurziu či kurz uzavrela škola do 30. septembra. Šéf rezortu školstva zdôvodnil zatvorenie stredných škôl a ponechanie otvorených materských a základných škôl tým, že stredoškoláci majú vyššiu mieru mobility a tým pádom predstavujú väčšie riziko z hľadiska šírenia nákazy. Stredné školy podľa neho majú pripravenú dištančnú výučbu na dostatočne kvalitnej úrovni.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA