Sociálne siete

COVID19

Súd poslal do väzby jedného z troch aktérov bitky v piešťanskom supermarkete

Zverejnené:

Upravené: 8. novembra 2021 o 14:29

929

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Okresný súd v Piešťanoch nariadil väzobne stíhať jedného z troch aktérov bitky v piešťanskom Lidli, keďže by Matej mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Prokurátor žiadal väzbu aj pre ďalšieho muža, no toho sudca do väzby nevzal. Na slobode bude stíhaný spolu s ďalším mužom, ktorého prepustili ešte skôr, nakoľko sa s návrhom na jeho väzbu nestotožnil už prokurátor.

Trojica mužov z Nitrianskeho kraja vo veku od 32 do 40 rokov je obvinená z prečinu výtržníctva a z útoku na verejného činiteľa. V prípade dokázania viny im hrozí jeden až päť rokov za mrežami.

Prečítajte si tiež: Vyše 1300 lekárov vyzýva ľudí, aby sa dali zaočkovať

„Dvaja z nich sú bývalí profesionálni vojaci. Vycvičení ľudia, ktorí odišli z ozbrojených síl v rámci očisťovania služby, dnes úplne zámerne chodia z jedného obchodu do druhého na celom Slovensku a provokujú,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď v nedeľnej relácii Na telo.

Skupina antirúškarov sa v posledných týždňoch zameriava na lokálne supermarkety, v ktorých sa snažia nakupovať bez prekrytia dýchacích ciest. Spomínaní na sociálnych sieťach avizovali, že chystajú odplatu za trojicu vyššie spomenutých mužov.

Do predajne v Piešťanoch napokon prišla malá štvorčlenná skupinka ľudí bez rúšok, ktorú polícia vyzvala, aby si nasadili ochranne rúška. Tí to však odmietli, následne ich polícia požiadala o legitimáciu. Celý incident doriešili v pokoji a bez problémov.

Čítajte viac: Nová tabletka od Pfizeru má znižovať riziko ochorenia COVID-19 o 89 percent

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA