Sociálne siete

DOMOV

Úrad vlády si pripomenul Svetový deň slobody tlače

V roku 1991 Organizácia spojených národov pre vzdelanie, vedu a kultúru (UNESCO) vyhlásila 3. máj za Svetový deň slobody tlače (World Press Freedom Day). Má pripomenúť základné princípy slobody tlače.

Zverejnené:

Upravené: 4. mája 2021 o 23:57

818

novinari
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Matt Chesin

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Úrad vlády SR pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače pripomína, že slobodné nezávislé média a bezpečnosť novinárov musia byť pre nás stále prioritou. Slovensko zažilo bezprecedentný útok na prácu novinára, ktorý za svoju prácu, spolu so snúbenicou, zaplatili tou najvyššou cenou – životom. Táto udalosť bola nielen veľkou ranou a tragédiou našej novodobej histórie, ale zároveň odkryla otázku bezpečnosti novinárskeho povolania. Informuej o tom Úrad vlády SR v tlačovej správe.

„Sme presvedčení, že prístup k slobodným a kvalitným informáciám nám v plnej miere zabezpečujú práve slobodné a nezávislé médiá. Novinári potrebujú prostredie, v ktorom budú môcť bezpečne vykonávať svoju prácu a napĺňať svoje jedinečné poslanie vo vzťahu k spoločnosti. Zároveň, úlohou štátu je vytvárať podmienky a predpoklady na ich fungovanie bez akéhokoľvek ohrozenia,“ píše sa vo vyhlásení.

Sloboda tlače podľa úradu vlády garantuje bezpečnosť pre nás všetkých. „Aj súčasná pandémia nám ukázala, že spoľahlivé a pravdivé informácie sú pre nás dôležitejšie viac ako kedykoľvek pred tým. Zvádzať úspešný boj proti dezinformáciám, hoaxom či konšpiráciám dokážeme len za pomoci slobodných a nezávislých médií.“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA