Sociálne siete

DOMOV

Vražda Róberta Remiáša nesmie byť podľa Zuzany Čaputovej nikdy premlčaná

Róbert Remiáš zahynul 29. apríla 1996 pri výbuchu svojho auta. Bol slovenský policajt, neskôr podnikateľ. Jeho smrť je spájaná s účasťou SIS na zavlečení Michala Kováča mladšieho, o čom svedčil jeho blízky priateľ Oskar Fegyveres.

Zverejnené:

Upravené: 4. mája 2021 o 14:36

394

remias prezident
Zdroj: prezident.sk

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová v deň 25. výročia vraždy Róberta Remiáša pripomína, že ide o udalosť, na ktorú by sme nikdy nemali zabudnúť a ktorá je doteraz traumatizujúcou ranou pre celé Slovensko. Informoval o tom tlačový odbor na stránke prezident.sk.

„Róbert Remiáš sa stal obeťou úkladnej vraždy. Prišiel o život, keď pomáhal svojmu priateľovi, svedkovi, ktorý vypovedal o účasti štátneho orgánu a jeho predstaviteľov na únose a zavlečení syna prezidenta Michala Kováča. Smrť Róberta Remiáša mala zastrašiť všetkých, ktorí sa nechceli zmieriť s tým, že orgány štátu sa priamo podieľajú na zločine, a tých ktorí nechceli, aby na Slovensku svojvôľa ľudí pri moci stála nad zákonom. Nezľakli sa.“

Prezidentka však zdôrazňuje, že napriek zmenám po voľbách v roku 1998, ostáva skutočnosťou, že páchatelia a iniciátori tohto zločinu neboli dodnes potrestaní. „Kým sa tak nestane, všetci budeme žiť s pocitom nesplateného dlhu najmä voči matke Róberta Remiáša, ale aj voči sebe. Anna Remiášová má moju podporu vo svojich snahách o nastolenie spravodlivosti, pretože tento zločin nesmie byť nikdy premlčaný.“

Smrť v plameňoch

V pondelok 29. apríla 1996 o 22.15 h sa neďaleko križovatky Devínskej a Karloveskej cesty v Bratislave ozval výbuch. V plameňoch auta sa nachádzal vtedy Róbert Remiáš. Vyšetrovanie preukázalo, že príčinou výbuchu automobilu na kombinovaný benzínový aj plynový pohon bolo asi 150 až 200 g výbušniny. Jeho vražda ostala dodnes nevyšetrená a páchatelia nepotrestaní.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA