Sociálne siete

DOMOV

V Hlase-SD zvažujú odvolávanie Krajčího

Generálny manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok pre portál Webnoviny.sk povedal, že v rámci strany diskutujú aj o tom, aby odvolávanie spojili s vyslovením nedôvery vláde ako takej.

Zverejnené:

Upravené: 9. marca 2021 o 18:37

363

large pellegrini ac
Na archívnej snímke Peter Pellegrini, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – V strane Hlas – Sociálna demokracia (Hlas-SD) uvažujú o odvolaní ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO). Pre spravodajský portál Webnoviny.sk to uviedol poslanec a generálny manažér Hlasu Matúš Šutaj Eštok. Priblížil, že v rámci strany diskutujú aj o tom, aby odvolávanie spojili s vyslovením nedôvery vláde ako takej. Zároveň však poznamenal, že čakajú, aký bude vývoj, keďže opozícia svojimi hlasmi nedokáže odvolať ministra či vysloviť nedôveru premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO).

Poslanec Dušan Jarjabek (Smer-SD) pre portál Webnoviny.sk uviedol, že každé predloženie návrhu na odvolanie, a to či už ministra alebo premiéra, v minulosti týmto ľuďom iba „predĺžilo život“. Doplnil, že nikdy sa nestalo, aby bol na základe návrhu opozície minister odvolaný.

Šutaj Eštok dianie v koalícii vníma ako zastierací manéver, keďže vývoj koronakrízy sa nezlepšuje a ľudia naďalej umierajú. Poslanec však nevylúčil, že jeho strana by časom prišla s návrhom na vyvodenie politickej zodpovednosti. „Budeme o tom diskutovať. Bavíme sa aj o možnosti, že by sme navrhli odvolanie ministra zdravotníctva Krajčího, prípadne to spojili s vyslovením nedôvery vláde ako takej. Uvidíme, či sa niečo v koalícii vôbec udeje,“ konštatoval. Za jediné riešenie považuje čo najskorší koniec súčasnej vlády. Podľa neho by do predčasných volieb mohla viesť Slovensko vláda úradníkov.

Celý článok nájdete TU.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA