Sociálne siete

COVID19

V najbližších týždňoch by sa podľa ministra mohli otvárať ďalšie ročníky

V závislostiod vývoja situácie by sa dalo predpokladať, že k prechodu z celoslovenského do regionálneho Covid automatu by mohlo dôjsť v najbližších týždňoch.

Zverejnené:

Upravené: 6. apríla 2021 o 10:50

740

large ziaci vyucovanie distancne fffab
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Jessica Lewis

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Ako sa epidemiologická situácia na Slovensku zlepšuje, prechod z celoslovenského na regionálny Covid automat je čoraz reálnejší. S tým súvisí aj umožnenie otvárania ďalších ročníkov v školách. Minister školstva Branislav Gröhling v tejto súvislosti apeluje na dodržiavanie preventívnych opatrení. Informuje o tom rezort školstva na svojej stránke.

Pandemická situácia na Slovensku sa pomaly zlepšuje a nasvedčujú tomu klesajúce čísla hospitalizovaných. To je jednou z troch kľúčových podmienok na to, aby sa mohol Covid automat prepnúť na regionálnu úroveň. „V posledných dňoch sme komunikovali s novým premiérom aj s epidemiologickým tímom. Situácia vyzerá priaznivo a ak sa podarí udržať tento trend aj po Veľkej noci, mohol by sa v nasledujúcich týždňoch Covid automat prepnúť na regionálnu úroveň, čo by znamenalo otváranie ďalších ročníkov,“ poznamenal šéf rezortu.

Ako však dodal, ešte stále nie sme z najhoršieho vonku a vývoj situácie závisí hlavne od toho, ako zvládneme aj tieto veľkonočné sviatky.  „Chcel by som preto vás všetkých veľmi pekne poprosiť, aby sme boli cez Veľkú noc čo najzodpovednejší́ a aby sme sa snažili znížiť akékoľvek riziko nákazy. Čím budeme všetci zodpovednejší, tým rýchlejšie bude možné vrátiť ďalšie ročníky a stupne späť do škôl v jednotlivých okresoch.“

V závislostiod vývoja situácie by sa dalo predpokladať, že k prechodu z celoslovenského do regionálneho Covid automatu by mohlo dôjsť v najbližších týždňoch.

Zdroj: minedu.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA