Sociálne siete

COVID19

Väčšina okresov bude od 14. júna žltá, šesť bude zelených

Zverejnené:

Upravené: 15. júna 2021 o 9:24

494

Zdroj: MZ SR

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Od pondelka 14. júna bude na Slovensku šesť okresov v zelenej farbe (stupeň monitoring), 49 okresov bude žltých (I. stupeň ostražitosti) a 19 okresov bude v oranžovej farbe (II. stupeň ostražitosti). V ružovej fáze (I. stupeň varovania) budú tri okresy, dva okresy budú červené (II. stupeň varovania) a žiadny okres naďalej nie je bordový ani čierny. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe na svojej stránke.

Klesol počet hospitalizovaných, priemerne je to 314 pacientov, na umelej pľúcnej ventilácii je 28 z nich. Klesol aj počet pozitívnych prípadov, za posledných sedem dní je to priemerne denne 198 prípadov, reprodukčné číslo je 0,80 – 0,84. Do nemocníc prijímame menej ako 20 pacientov denne a nemocnice nabiehajú na štandardný režim.

II. stupeň varovania – červená – 2 okresy: Kysucké Nové Mesto a Myjava
I. stupeň varovania – ružová – 3 okresy: Banská Štiavnica, Skalica a Trenčín
II. stupeň ostražitosti – oranžová – 19 okresov: Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Levice, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou a Žilina
I. stupeň ostražitosti – žltá – 49 okresov:  Banská Bystrica, Bratislava I.-V., Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Sabinov, Senec, Snina, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce a Zvolen

Monitoring – zelená – 6 okresov: Brezno, Púchov, Šaľa, Stropkov, Topoľčany a Turčianske Teplice

Prvú dávku vakcíny už dostalo 1 840 253 ľudí a druhou dávkou bolo zaočkovaných už 1 024 710 osôb. Zaočkovanosť osôb nad 16 stúpla na 40 percent, u populácie nad 70 rokov je to 59 percent.
zaockovanost

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA