Sociálne siete

DOMOV

Intenzívny shadowing program pre vysokoškolákov

InoBat Auto vzdeláva študentov v oblasti elektromobility a batérií. Pre študentov vysokých škôl otvára intenzívny shadowing program .

Zverejnené:

Upravené: 14. júna 2021 o 18:21

631

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Znalostná ekonomika sa vyznačuje najmä trvalo udržateľnými investíciami do vzdelávania v rámci výskumu inovácií. Na Slovensku však chýba podporná infraštruktúra vo viacerých týchto oblastiach a naše talenty odchádzajú za štúdiom či prácou do zahraničia. Inovatívna slovenská spoločnosť InoBat Auto sa preto rozhodla dať im v tejto oblasti potrebné vzdelanie aj možnosť budovať odbornú expertízu priamo v praxi. V rámci vzdelávacieho projektu BATTERYacademy otvára intenzívny shadowing program pre študentov vysokých škôl.

Automobilový priemysel je „podpisom“ Slovenska vo svete. Sme svetovou jednotkou vo výrobe automobilov na obyvateľa, nachádza sa tu vyše 350 subdodávateľov, dané odvetvie tvorí viac ako 13 % nášho HDP, predstavuje vyše 50 % našej priemyselnej výroby, prispieva k exportnej výkonnosti, ale aj zamestnanosti. Na Slovensku a v okruhu 500 km od nás sa vyrobí viac ako 4 milióny áut ročne a už teraz má 19 modelov áut vyrobených u nás nejakú úroveň elektrifikácie v pohone.

„Raketový rast elektromobility vo svete aj v Európe je nevyvrátiteľný. A my sa s ním musíme naučiť kráčať v rovnakom tempe. Stačí sa pozrieť na čísla. Kým minulý rok bolo v EÚ dostupných cca 70 modelov plne elektrických vozidiel, v 2025 by toto číslo malo narásť až na 180. Spolu s plug-in hybridmi a vozidlami s palivovými článkami by to malo byť dokonca až 330 modelov na alternatívne pohony. Dá sa tiež očakávať, že predaj hybridov a elektromobilov môže už koncom tohto roka predstavovať až 15 % celkovo predaných áut v Európe,“ opisuje aktuálnu situáciu Oto Pisoň, obsahový garant a moderátor projektu BATTERYacademy.

  • NA SLOVENSKU UŽ TERAZ PRACUJÚ TOP TUZEMSKÍ AJ ZAHRANIČNÍ ODBORNÍCI

Práve v spoločnosti InoBat Auto, ktorá prišla na náš trh v roku 2019, pracujú viacerí uznávaní tuzemskí a zahraniční odborníci s dlhoročnými skúsenosťami zo Silicon Valley, Wildcat Discovery Technologies, Aston Martinu, Nissanu, BMW, Porsche, Jaguar Land Rover či mnohých ďalších. Aj vďaka nim sa naša krajina môže stať nielen automobilovou, ale aj elektromobilovou či batériovou veľmocou.

Len prednedávnom tiež spoločnosť zahájila prestavbu svojho unikátneho R&D centra a pilotnej linky na výrobu týchto batérií vo Voderadoch. Jeho výstavba by mala byť ukončená budúci rok, pričom v tom istom čase by mali závod opustiť aj prvé zákazkové batérie. Tie sa od konkurencie odlišujú hlavne tým, že budú šité na mieru každému výrobcovi vozidla. Navyše, InoBat bude svoje batérie aj recyklovať.

  • VĎAKA VZDELÁVACIEMU PROJEKTU BATTERYacademy SA MÔŽU ŠTUDENTI UČIŤ OD TÝCH NAJLEPŠÍCH. SPOLOČNOSŤ PRE NICH OTVÁRA AJ SHADOWING PROGRAM

Práve títo experti sú odhodlaní svoje skúsenosti a know-how odovzdávať aj ďalej mladým zanieteným vysokoškolákom. „Je viac než potrebné napredovať aj v oblasti vzdelávania. Na Slovensku zatiaľ nie je ucelené vzdelávanie v oblasti elektromobility, batériového biznisu či vedy a výskumu v týchto sektoroch. V InoBat sme preto začali napredovať aj v tomto smere, a to napríklad rozvojom spolupráce s akademickou obcou, vzdelávacími a shadowing programami pre študentov. Už toto leto sa budú môcť zapojiť do každodenného InoBat života, kde práve v rámci shadowing programu (ktorý je súčasťou vzdelávacieho projektu BATTERYacademy) umožníme 2 vybraným študentom stráviť intenzívny júlový týždeň po našom boku,“ opisuje Jozef Urban, spoluzakladateľ spoločnosti InoBat a ambasádor projektu BATTERYacademy.

Do shadowing programu sa môžu študenti prihlásiť najneskôr do 18.6.2021. Program je určený pre študentov vysokých škôl 2. ročníka bakalárskeho štúdia a vyššie. Vybraných uchádzačov do programu budú v praxi sprevádzať viacerí mentori z radov spoločnosti InoBat Auto, pričom oblasť, ktorej sa chcú venovať si môžu vybrať oni sami.

Viac informácií o shadowing programe: https://ats.nalgoo.com/en/gate/inobat/position/44029

Projekt BATTERYacademy: https://www.thebatteryacademy.com/

 

 

 

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA