Sociálne siete

COVID19

Vláda schválila nové rozdelenie okresov v rámci regionálneho COVID automatu

Nová mapa bude platiť od 1. marca.

Zverejnené:

Upravené: 24. februára 2021 o 12:37

318

krajci
Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí, zdroj: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Vláda v stredu schválila nové rozdelenie okresov podľa epidemickej situácie. Aktualizovanú mapu okresov predstavil minister zdravotníctva Marek Krajčí na svojej utorňajšej tlačovej konferencii, platiť bude od 1. marca.

Štvrtý stupeň varovania bude po novom platiť pre 20 okresov. Medzi čierne okresy budú patriť Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Revúca, Rožňava, Šaľa, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen. Do bordovej farby, teda tretieho stupňa varovania, sa zaradí 53 okresov. Svetločervenú farbu v rámci regionálneho rozdelenia bude mať len šesť okresov Slovenska, minulý týždeň ich bolo desať. Od začiatku marca budú v druhom stupni varovania okresy Kežmarok, Námestovo, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník a Tvrdošín.

Minister zdravotníctva v utorok informoval o zhoršujúcej sa epidemickej situácii. Reprodukčné číslo je aktuálne nad hodnou jedna. Mierne stúpa 14-dňová incidencia, pozvoľna rastú aj počty hospitalizovaných. Nemocnice majú k dispozícii stále menej voľných ventilovaných lôžok. Rovnako sa mierne zhoršuje sedemdňový priemer pozitívnych prípadov, a to práve pre rastúce reprodukčné číslo. Pozitívnou správou však je, že mierne klesli priemerné denné úmrtia. Kým minulý týždeň Slovensko evidovalo priemerne 108 úmrtí v súvislosti s koronavírusom, tento počet aktuálne klesol na 98.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA