Sociálne siete

DOMOV

Výbuch plynu v Košiciach: Pri požiari bytu evakuovali tri deti

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 9:47

276

poziar kosice cdec
ZDROJ: Požiar bytu v Košiciach po výbuchu plynu, Prezídium Hasičského a záchranného zboru/FB

REKLAMA

9. december 2020 21:33 Martina Baumann

BRATISLAVA – Prezídium Hasičského a záchranného zboru práve na svojej FB stránke informovalo o zásahu v Košiciach, kde došlo k požiaru bytu. Podľa stránky na mieste zasahuje 20 hasičov na Ovručskej ulici. „Požiar vypukol po výbuchu plynu v byte na piatom podlaží. Po príchode na miesto začali hasiči s okamžitou evakuáciou a hasebnými prácami. Podarilo sa im evakuovať 18 osôb,“ píše sa ďalej v stanovisku, pričom z toho boli tri deti a jedna osoba bola zachránená pomocou výškovej techniky.

„Ostatní obyvatelia opustili svoje byty ešte pred príchodom hasičov. Požiar sa podarilo úplne zlikvidovať pol hodinu po príchode hasičov. V neďalekej telocvični je sústredených približne 40 obyvateľov bytového domu, ktorých vyšetrujú záchranári a hasiči. Na základe zdravotného stavu budú prevážaní do okolitých nemocníc,“ informujú ďalej hasiči.

„Pri udalosti zasahujú príslušníci z hasičských staníc Požiarnická, Teplárenská a Košice-Šaca. Na miesto bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ, ktorý bude v prípade potreby obyvateľov prevážať do náhradného ubytovania.“

Zdroj: FB

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA