Sociálne siete

DOMOV

Prokurátorka Juríčková vylučuje prijatie úplatku

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 9:45

225

large markus spiske peniaze unsplash bd
ZDROJ: Unsplash/Markus Spiske

REKLAMA

10. december 2020 08:38 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Bratislavská krajská prokurátorka Soňa Juríčková vylučuje prijatie úplatku pre angažovanie sa v akejkoľvek trestnej veci. Reaguje tak v stanovisku na medializované informácie Denníka N, že podľa stíhaného bývalého šéfa Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarada S. mala prijať úplatok 100-tisíc eur za angažovanie sa v prepustení celebritného lekára Mária L. a jeho spoluobvineného z väzby.

„Zdôrazňujem, že som sa žiadnym spôsobom neangažovala pri rozhodovaní o žiadostiach obvinených o prepustenie z väzby na slobodu, nikoho som nekontaktovala a ani neovplyvňovala,“ vyhlásila v stanovisku.

Obvinení pre pokračovací zločin krátenia dane a poistného boli podľa prokurátorky v minulom roku prepustení na slobodu, rozhodol však o tom Okresný súd Bratislava V. „Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava po vyhlásení uznesenia o prepustení obvinených z väzby na slobodu proti tomuto zahlásil priamo do zápisnice sťažnosť. Následne dozorujúci prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava osobitným podaním z 10. júna 2019 adresovaným Okresnému súdu Bratislava V sťažnosť proti uzneseniu o prepustení obvinených z väzby na slobodu vzal späť. Späťvzatie sťažnosti proti uzneseniu o prepustení obvinených z väzby na slobodu nebolo mnou ani podpísané a ani aprobované,“ uviedla prokurátorka.

Dodala, že v čase rozhodovania o žiadostiach obvinených o prepustenie z väzby na slobodu na Krajskej prokuratúre Bratislava nevykonávala funkciu krajskej prokurátorky v Bratislave, keďže do tejto funkcie bola vymenovaná vtedajším generálnym prokurátorom Slovenskej republiky až k 1. marcu 2020.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA