Sociálne siete

DOMOV

Vzácneho dravca pravdepodobne otrávili, páchateľovi hrozí šesť rokov za mrežami

Spoločenská hodnota orliaka morského je vyčíslená na takmer šesťtisíc eur.

Zverejnené:

Upravené: 9. marca 2021 o 22:23

706

orliak morsky
Orliak morský, foto: SITA/KR PZ Trnava

REKLAMA

SITA

TRNAVA – Polícia sa zaoberá prípadom uhynutého orliaka morského v katastri mesta Holíč (okres Skalica). K dospelému usmrtenému dracovi zavolali policajtov ochranári. Keďže ide o zákonom chráneného vtáka, ktorý bol pravdepodobne otrávený nebezpečnou látkou, prípad si prevzal vyšetrovateľ zo Skalice.

„Privolaný veterinár uhynutého orliaka zaistil a bude podrobený znaleckému skúmaniu v Bratislave. Spoločenská hodnota chráneného dravca, pravdepodobne trojročnej samice, je bezmála 6 000 eur. Policajti nenašli pri obhliadke okolia žiadne podozrivé látky,“ informovala polícia na sociálnej sieti. Poriečna polícia spolu s ochranármi bude ešte v priebehu dnešného dňa prehľadávať brehy rieky Morava, aby zistili, či sa tam nenachádza viacero uhynutých živočíchov.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych látok, vysoko rizikových chemických látok a vysoko rizikových biologických agensov a toxínov, a prečiny pytliactva a porušovania ochrany rastlín a živočíchov. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi odňatie slobody až na šesť rokov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA