Sociálne siete

DOMOV

Za ľudí naďalej trvá na odchode Matoviča z funkcie premiéra

Veronika Remišová zdôraznila, že tento odchod sa nesmie odkladať o ďalšie dva týždne.

Zverejnené:

Upravené: 15. marca 2021 o 15:52

300

za ludi remisova
Za ľudí, foto: SITA/Jana Birošová

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Strana Za ľudí naďalej trvá na odchode Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie predsedu vlády. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedala vicepremiérka a predsedníčka strany Veronika Remišová s tým, že tento odchod sa nesmie odkladať o ďalšie dva týždne. Vládna kríza sa totiž podľa jej slov musí ukončiť čo najskôr. Ak by to pomohlo vyriešiť konflikt medzi premiérom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), je pripravená vzdať sa aj svojej funkcie.

Remišová zdôraznila, že ak predseda vlády neodíde zo svojej funkcie, strana Za ľudí pravdepodobne neostane súčasťou vládnej koalície. Z funkcie je v takom prípade ochotná odísť aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Remišová zároveň zopakovala, že by zo svojho postu mal odstúpiť aj Sulík a že predčasné voľby sú posledným riešením tejto situácie.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) verí, že koalícia môže pokračovať, lídri sú zodpovední a vláda dovládne celé funkčné obdobie. Na tlačovej konferencii zároveň doplnil, že v utorok 16. marca o 11:00 bude rokovať poslanecký klub Za ľudí s premiérom Matovičom.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA