Sociálne siete

DOMOV

Minister práce Milan Krajniak podáva demisiu

oris Kollár o tom informoval aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú.

Zverejnené:

Upravené: 16. marca 2021 o 10:22

403

krajniak
Milan Krajniak, foto: SITA/Jana Birošová

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) sa rozhodol podať demisiu. Oznámil to na dnešnom tlačovom brífingu hnutia. Predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár dodal, že o tomto rozhodnutí informovali aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Kollár tak reagoval na dnešné tlačové konferencie vládnych strán Za ľudí a Sloboda a Solidarita (SaS). Podľa neho totiž „cirkus v koalícii pokračuje“.

Krajniak priblížil, že o tomto rozhodnutí informovali Čaputovú elektronicky. Ako dodal, v žiadosti ju poprosil o čo najskoršie uvoľnenie z funkcie. „Svoju demisiu chápem ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy. Myslím si, že každá koaličná strana by mala urobiť isté politické gesto a ukázať, že je ochotná sa niečoho aj vzdať,“ prečítal. Ako ďalej priblížil, svoje odstúpenie za takéto gesto považuje. Krajniak bol do pozície ministra menovaný 21. marca 2020.

Kollár zopakoval, že personálne zmeny od ostatných koaličných strán nevyžadujú. Vylúčil zároveň možnosť menšinovej vlády. Zopakoval, že chcú dovládnuť v štvorkoalícii, no možnosť trojkoalície nevylúčil.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA