Sociálne siete

DOMOV

Žiadame SIS, aby predložili dôkazy o manipuláciách trestných konaní, tvrdí Fico

Zverejnené:

Upravené: 19. decembra 2021 o 17:27

1199

Zdroj: Facebook / Robert Fico

REKLAMA

Zdroj: GLOBALNEWS, Facebook

30 poslancov Národnej rady SR žiada vedenie Slovenskej informačnej služby, aby predložili informácie a získané dôkazy o manipuláciách trestných konaní do parlamentu. Vyhlásil to predseda Smeru-SD Robert Fico na sociálnej sieti.

Fico tvrdí, že podľa zákona o SIS tajná služba poskytuje parlamentu informácie dôležité pre jej činnosť a rozhodovanie.

„Podľa odseku šesť poskytuje SIS aj informácie o trestnej činnosti nielen orgánom činným v trestnom konaní, ale aj iným orgánom vrátane NR SR, ak ich potrebujú na zamedzenie protiústavnej alebo inej protiprávnej činnosti,“ skonštatoval.

Zároveň žiadajú, aby bola zriadená parlamentná komisia na kontrolu používania odpočúvania a naplnil sa zákon o ochrane pred odpočúvaním. „Na čele ktorej musí stáť podľa zákona predstaviteľ opozičnej strany,“ podotkol Fico.

SIS vo svojom stanovisku uviedla, že vzhľadom na svoje postavenie štátneho orgánu SR vo všeobecnosti a konzistentne verejne nekomentuje vyjadrenia politikov.

„Riaditeľ SIS Michal Aláč poskytol v medziach zákonných povinností spravodajskej služby požadované a vo vzťahu k predmetnej veci relevantné informácie ústavným orgánom štátu, vrátane NR SR. Získané informácie boli tiež v súlade so zákonom poskytnuté aj vecne príslušným orgánom činným v trestnom konaní. Verejnosť možno ubezpečiť, že rovnako SIS bude v súlade so zákonom postupovať aj v budúcnosti,” uviedla hovorkyňa SIS Katarína Némová.

Polícia včera zadržala expremiéra Fica, obvinila ho z trestného činu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA