Sociálne siete

DOMOV

Zuzana Čaputová prijala demisiu Igora Matoviča

Budúcim premiérom bude Eduard Heger, ktorý zostaví novú vládu.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 6:15

1960

demisia matovic
Zuzana Čaputová a Igor Matovič, zdroj: FB/Zuzana Čaputová

REKLAMA

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes o 16.00 prijala demisiu doterajšieho premiéra SR Igora Matoviča (OĽaNO) v Prezidentskom paláci. Demisii tiež predchádzalo zasadnutie vlády, ktoré sa konalo rovnako v utorok.

Zároveň Zuzana Čaputová poverila Eduarda Hegera (OĽaNO), aby zostavil novú vládu. Ten mal prísť do paláca už aj so zoznamom mien nových ministrov.

Po prijatí prezidentkou SR a po podaní demisie sa vyjadrili krátko aj Matovič a Heger. „Nebojte sa, dobre bude a Edovi určite môžete veriť,“ povedal Igor Matovič. Heger mu poďakoval. „Je to gesto ktoré v slovenskej politike nemá obdoby,“ povedal.

Matovič na rozlúčku

Matovič ešte predtým napísal na sociálnej sieti Facebook na rozlúčku slová, v ktorých stručne zhrnul uplynulý rok. Jeden rok vládnutia prirovnáva desiatim, ktoré mu život vzal. „Keď rok vám zo života desať zoberie, bolo mi cťou a ďakujem vám.“

matovic fb

Igor Matovič, zdroj: Facebook/Igor Matovič

Heger bol u prezidentky aj včera

Zuzana Čaputová včera na Facebooku informovala o návšteve Eduarda Hegera. „Dnes som v Prezidentskom paláci prijala podpredsedu vlády a ministra financií Eduarda Hegera. Informoval ma o výsledku koaličných rokovaní aj o podpisoch poslancov, ktorí vyjadrili ochotu podporovať vládu štvorkoalície OĽaNO, Sme rodina, SAS a Za ľudí. Dohodu vládnych strán rešpektujem. Svoj ďalší postup pri riešení krízy budem striktne opierať o ústavné zvyklosti.“

heger caputova

Včerajšia návšteva Eduarda Hegera v Prezidentskom palácii, zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA