Sociálne siete

DOMOV

Pred návratom na Slovensko sa treba zaregistrovať, obmedzí sa tým dlhé čakanie na hraniciach

Podľa polície si totiž ľudia zbytočne predlžujú čas strávený v kolónach na hraničných priechodoch či letiskách.

Zverejnené:

Upravené: 30. marca 2021 o 14:51

1227

large pocitac bda
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Polícia upozorňuje občanov, ktorí sa vracajú na Slovensko zo zahraničia, aby sa elektronicky zaregistrovali ešte pred cestou k hraničnému priechodu so Slovenskou republikou a nenechávali si splnenie tejto povinnosti až priamo na hraniciach. „Včasnou registráciou dokáže každý jednotlivec prispieť ku skráteniu čakacích dôb na hraniciach, ako aj na letiskách,“ vysvetľuje polícia vo svojej výzve.

Občania, ktorí sa vracajú na Slovensko, sú povinní:

Polícia zároveň upozorňuje, že sa dennodenne stretáva s praxou, že si občania neplnia svoje povinnosti a zbytočne predlžujú čas strávený v kolónach na hraničných priechodoch či letiskách. Policajti ochotne pomáhajú, nedokážu však v takýchto prípadoch urýchliť proces vybavenia.

Policajný  zbor  denne vyhodnocuje situáciu a priebežne prijíma opatrenia na zníženie čakacích dôb tam, kde to infraštruktúra dovoľuje. „Upozorňujeme občanov vstupujúcich  na Slovensko, aby si  vytvorili  časovú  rezervu, prípadne využili  na vstup aj ostatné hraničné priechody a pripravili  si dokumenty predpísané vo vyhláške úradu verejného zdravotníctva,“ píše sa ďalej v stanovisku polície.

Policajti naďalej vykonávajú kontroly aj na letisku v Bratislave, Košiciach a Poprade, tiež na letiskách na celom území Slovenskej republiky, najmä pri letoch do obvyklých  dovolenkových  destinácií.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA