Sociálne siete

DOMOV

Zuzana Čaputová prijala demisiu Sulíka na funkciu ministra hospodárstva

Dočasným vedením rezortu hospodárstva poverila ministra dopravy a regionálneho rozvoja Andreja Doležala (Sme rodina).

Zverejnené:

Upravené: 23. marca 2021 o 10:58

633

caputova sulik
Zľava: Odchádzajúci podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík a prezidentka SR Zuzana Čaputová, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes prijala demisiu Richarda Sulíka (SaS) na funkciu ministra hospodárstva. Dočasným vedením rezortu poverila súčasného ministra dopravy a regionálneho rozvoja a dočasného šéfa rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny SR Andreja Doležala (Sme rodina).

Čaputová sa vo svojom príhovore poďakovala Sulíkovi za rok jeho pôsobenia vo funkcii. Oceňuje, že sa ako minister venoval tomu, aby prijatými opatreniami udržal slovenské hospodárstvo v čo najlepšom stave. Spomenula napríklad prijatie takzvaného podnikateľského kilečka, ktoré podľa jej slov výrazným spôsobom pomohlo podnikateľom. „Podanie vašej demisie považujem ako vyvodenie politickej zodpovednosti vo vlastnom rezorte či ako politické gesto, ktoré verím, že môže prispieť k skoršiemu vyriešeniu vládnej krízy,” priblížila prezidentka.

Dočasnému šéfovi rezortu hospodárstva Andrejovi Doležalovi zaželala vo funkcii veľa úspechov.

Sulík potvrdil, že svoju demisiu podal preto, aby „otvoril cestu” na odchod premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie. „Vyvodzujem aj ja politickú zodpovednosť za stav, v ktorom sa vláda nachádza. Nikto z toho nie je šťastný. Dúfam však, že vládna kríza sa čoskoro skončí, vládu povedie nový premiér a situácia sa stabilizuje. Verím, že týmto svojím krokom sa k naplneniu tohto cieľa priblížime,” vyhlásil Sulík. Doležala označil za skúseného manažéra a zaprial mu šťastnú ruku pri jeho „trojpozícii“.

Článok sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA