Sociálne siete

DOMOV

Smer-SD hovorí o rozklade vlády aj parlamentu, podľa Hlasu-SD treba vyhlásiť predčasné voľby

Predseda parlamentu Boris Kollár dnes prerušil schôdzu do utorka 30. marca.

Zverejnené:

Upravené: 23. marca 2021 o 10:57

977

large nrsr edecfce
Ilustračná snímka, foto: SITA/Kancelária NR SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Nielen vládna koalícia, ale aj inštitúcie ako vláda a Národná rada SR (NR SR) sú v totálnom rozklade. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico. Pripomenul, že Slovensko momentálne nemá ministra zdravotníctva, práce ani hospodárstva. Reagoval tak na to, že predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) dnes prerušil schôdzu NR SR do utorka 30. marca. Fico podľa svojich slov dostal prvé neoficiálne informácie o prerušení schôdze v pondelok 22. marca večer o 22:00.

Podľa predsedu strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Pellegriniho vládna koalícia dnešným rozhodnutím o týždennej prestávke v rokovaní parlamentu potvrdila, že priviedla štát do úplného rozvratu. Po znefunkčnení vlády je podľa expremiéra nefunkčný aj parlament, hoci práve dnes sa mal venovať konkrétnej pomoci ľuďom. Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti. „Ľudia sa však žiadnej pomoci nedočkali. Štát nie je schopný pomôcť vlastným občanom len preto, že vládne strany ani po mesiaci vládnej krízy nie sú schopné dohody,“ zdôraznil „Boris Kollár otvorene priznal, že chyba je na strane vládnej koalície, ktorá to musí ‚upratať, alebo sa slušne rozísť.‘ Po mesiaci ‚upratovania‘ bez akéhokoľvek výsledku je čas okamžite pristúpiť k druhej možnosti, rozpustiť vládnu koalíciu a vyhlásiť predčasné voľby,“ uzavrel Pellegrini.

Počet podpisov pod petíciou za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách je podľa Fica momentálne na úrovni 350-tisíc.

NR SR: Schôdzu prerušili do utorka 30. marca

Poslanci Národnej rady SR (NR SR) prerušili rokovanie 25. schôdze do utorka 30. marca do 9:00. Pokračovať budú v zmysle schváleného programu. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) argumentoval tým, že prepadávajú body, keďže nie sú v pléne prítomní predkladatelia návrhov. Šéf NR SR chce, aby schôdza prebiehala kontinuálne.

Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico žiadal od Kollára vysvetlenie prerušenia schôdze. Podotkol, že museli dnes pricestovať poslanci z iných častí Slovenska. „Prerušil som schôdzu preto, aby som cirkus z vlády nepresunul do parlamentu,“ povedal Kollár. Zároveň sa ospravedlnil svojim opozičným aj koaličným kolegom, ktorí museli cestovať do parlamentu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA