Sociálne siete

Ekonomika

Chorváti veria, že budúcoročná sezóna bude lepšia. Dovolenkári budú hľadať súkromie

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 22:59

202

large chorvatsko fda
ZDROJ: Chorvátsko, GlobalNews.sk/Martina Baumann

REKLAMA

19. november 2020 19:19 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Pokrok vo vývoji vakcíny proti ochoreniu COVID-19 priniesol optimizmus v súvislosti s budúcoročnou dovolenkou sezónou. Nedávno publikované laboratórne výsledky viacerých farmaceutických spoločností pracujúcich na vakcínach proti koronavírusu potešili zamestnancov v cestovnom roku po celom svete. Optimizmus vzbudzujú aj správy z Nemecka, kde tamojšia vláda uviedla, že do budúceho leta by mohlo byť zaočkovaných 70 % obyvateľstva.

Medzi štáty, ktoré by takýto krok uvítali, patrí aj Chorvátsko. Práve na chorvátske pobrežie Jadranu každoročne zamieria tisícky Nemcov. „Cestovný ruch by sa mohol začať zotavovať v druhom štvrťroku a v druhej polovici budúceho roka by sa mohol priblížiť k číslam spred pandémie,“ uviedol v tlačovej správe riaditeľ chorvátskeho združenia cestovného ruchu Veljko Ostojič.

V Chorvátsku sa napriek pandemickej situácii stále denne nachádza 15 až 20-tisíc turistov. V súvislosti s budúcoročnou letnou sezónou Ostojič očakáva väčší počet rezervácií na poslednú chvíľu, nárast on-line rezervácií a zvýšený záujem o zariadenia vyššej kategórie, ktoré zaručujú väčšiu izolovanosť návštevníkov. „Kľúčovým kritériom pre výber cieľovej destinácie bude bezpečnosť v najširšom slova zmysle,“ dodáva Ostojič.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA