Sociálne siete

Ekonomika

Disney rozšíri ponuku streamovacej služby a zvýši predplatné

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 15:11

211

large disney bec
ZDROJ: Ilustračné foto - Walt Disney World, Bay Lake, US, Unsplash/Brian McGowan

REKLAMA

12. december 2020 13:07 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Americká spoločnosť Disney plánuje výrazné rozšírenie svojich franšíz Hviezdne vojny a Marvel na predplatnej streamovacej službe Disney+. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Mediálny konglomerát zároveň oznámil, že ich pripravované filmy Peter Pan & Wendy a Pinocchio uvedú priamo na Disney+, bez premietania v kinách. Zároveň však ohlásili zvýšenie cien od marca budúceho roka.

Koronakríza tvrdo zasiahla filmový a zábavný priemysel a kiná zúfalo očakávajú obsah, ktorým by návštevníkov pritiahli naspäť do kinosál. Tvorcovia obsahu chcú však vyhovieť aj divákom, ktorí ešte nie sú pripravení na návrat do kín. V súvislosti s expanziou oznámil Disney od 26. marca 2021 zvýšenie mesačných poplatkov v Spojených štátoch o jeden dolár na 7,99 a v krajinách eurozóny o dve eurá na 8,99.

Spoločnosť plánuje okrem iného v nadchádzajúcich rokoch ponúknuť po desať nových televíznych seriálov zo svetov Marvelu a Star Wars. Pribudnúť by mal aj animovaný obsah z dielne Disney Animation a Pixaru. Zákazníci by podľa predstaviteľov firmy mali očakávať každý týždeň niečo nové.

Streamovacia služba Disney+, ktorú spustili v novembri 2019, má v súčasnosti už 86,8 milióna predplatiteľov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA