Sociálne siete

Ekonomika

Doporučené zásielky budú doručované opäť štandardne

Zverejnené:

Upravené: 18. mája 2021 o 9:17

443

posta
Ilustračná foto, Globalnews, Petra Šturdíková

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Slovenská pošta od pondelka 17. mája 2021 opäť štandardne doručuje doporučené zásielky. To znamená, že doručovatelia vykonajú pokus o doručenie doporučených zásielok a až v prípade nezastihnutia adresáta zanechajú v poštovej schránke oznámenie o uložení zásielky, teda žltý lístok, a zásielku uložia na pobočke pošty. Osobitý spôsob doručovania niektorých doporučených zásielok bol v platnosti od 27. októbra 2020 na základe príkazu ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala, ukončením vyhláseného núdzového stavu sa tento príkaz ministra ruší.

Slovenská pošta doručuje denne tisíce zásielok po celom Slovensku. Jej zamestnanci v pobočkách, ako aj v teréne prichádzajú do kontaktu s miliónmi obyvateľov. Naďalej platia bezpečnostné opatrenia v závislosti od regionálnej situácie, tzn. adresát musí byť vybavený respirátorom, rúškom alebo inou ochranou tváre a treba dodržiavať primerané vzájomné odstupy. Pošta preto vyzýva občanov, aby boli ohľaduplní, opatrní a zodpovední pri preberaní zásielok. V prípade karantény alebo podobnej situácie preto prosí zákazníkov, aby z bezpečnej vzdialenosti a bezpečným spôsobom jasne informovali doručovateľov, že aktuálne nemôžu prísť s nimi do kontaktu a prevziať si zásielku.

Pre minimalizovanie rizika šírenia nákazy Covid-19 aj naďalej platia už zavedené ochranné opatrenia nariadené Úradom verejného zdravotníctva SR. V priestoroch pobočiek Slovenskej pošty je regulovaný počet zákazníkov, tzn. v pobočke sa môže nachádzať jeden zákazník na 15 m². Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné odstupy, čo platí aj pre zákazníkov, čakajúcich pred pobočkou. Pri úhrade platieb odporúčame uprednostniť platobnú kartu, aby klienti i zamestnanci čo najmenej prichádzali do kontaktu s hotovosťou. K dispozícii je aj dezinfekcia rúk.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA