Sociálne siete

Ekonomika

Predĺžená lehota na technickú a emisnú kontrolu podľa ministra Doležala stále platí

Keďže na Slovensku sú stanice technickej kontroly aj napriek pandémii koronavírusu v prevádzke, šéf rezortu dopravy Andrej Doležal vyzýva motoristov, aby s kontrolou neotáľali a vybavili si ju čo najskôr.

Zverejnené:

Upravené: 8. marca 2021 o 12:51

923

dolezal
Minister dopravy Andrej Doležal, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Počas aktuálnej mimoriadnej situácie, vyvolanej pandémiou koronavírusu, aj naďalej platí o tri mesiace predĺžená lehota na vykonanie emisnej alebo technickej kontroly vozidla. Informoval o tom prostredníctvom sociálnych sietí minister dopravy Andrej Doležal s tým, že niektoré európske krajiny sa rozhodli taktiež lehotu predĺžiť. Napríklad susedná Česká republika predĺžila lehotu až na 10 mesiacov, ale tam boli stanice medzičasom zatvorené. Keďže na Slovensku sú stanice technickej kontroly v prevádzke, preto šéf rezortu dopravy vyzýva všetkých motoristov, aby s kontrolou neotáľali a vybavili si ju čo najskôr.

Predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly o tri mesiace platí iba na Slovensku a v zahraničí toto predĺženie zo strany kontrolných orgánov nemusí byť akceptované. Preto ministerstvo dopravy apeluje na vodičov, ktorým sa končí platnosť technickej kontroly a emisnej kontroly, aby nečakali a objednali sa na najskorší možný termín. Stanice technickej kontroly a pracoviská emisnej kontroly vykonávajú svoju činnosť za dodržiavania protipandemických opatrení stanovených Úradom verejného zdravotníctva SR. Preto každý motorista môže danú kontrolu absolvovať.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA