Sociálne siete

Ekonomika

Profesia.sk: Prepad ponúk brigád takmer o 75 percent

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 15:26

221

magnet me h ZWK jc Yyg unsplash ce
ZDROJ: Ilustračné foto/Unplash/Magnet.me

REKLAMA

10. december 2020 09:15 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Pracovný portál Profesia.sk evidoval za október a november tohto roku celkovo 33 156 ponúk. V rovnakom období minulého roka to bolo 42 231 inzerátov, čo predstavuje medziročný prepad o 21,5 %. Ako ďalej informuje portál, výraznejší pokles postihol brigádnické pracovné príležitosti. Kým vlani evidoval najväčší pracovný portál na Slovensku za október a november 4 896 ponúk na dohodu, v tomto roku bol počet brigád za rovnaké obdobie nižší o 74,8 %.

V uplynulom roku platilo, že počas 10. a 11. mesiaca zareagovalo na jednu brigádnickú ponuku práce 20 uchádzačov. V súčastnosti sa tento počet zvýšil na takmer dvojnásobok. „Aktuálne platí, že keď záujemca reaguje na brigádnickú ponuku práce, v priemere mu konkuruje ďalších 36 uchádzačov,“ konštatuje Profesia.sk. Najviac možností nájsť si prácu na dohodu je v obchode, pomocných prácach či výrobe. Spomedzi konkrétnych pozícií ide najmä o predavačov, pomocných pracovníkov, robotníkov, dokladačov tovaru a skladníkov.

Samotní uchádzači pritom najviac reagujú na telefonické brigády, ako je špecialista podpory zákazníkov či telefonický operátor. „Keď sa pozrieme na to, kde a na akej pozícii bola medzi uchádzačmi o brigádu najväčšia konkurencia, išlo o pozíciu odborného predajcu v Bratislave. Na jednu takúto ponuku tu počas októbra a novembra zareagovalo v priemere až 189 uchádzačov,“ uzatvára portál.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA