Sociálne siete

Ekonomika

Slovensko má šancu získať veľkého investora z baterkového priemyslu

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 14:15

233

large sulik efebaf
ZDROJ: Richard Sulík, SITA/Jana Birošová

REKLAMA

23. december 2020 16:43 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovensko má v najbližšom čase šancu získať veľkého investora z baterkového priemyslu. V rozhovore pre agentúru SITA a portál Webnoviny.sk to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík. Slovensko je pritom podľa neho neustále v rozhovoroch s viacerými investormi.

“Osloví nás poradenská spoločnosť s tým, že má investora z určitej oblasti, ktorý chce zamestnať 500 ľudí a hľadajú sa vhodné podmienky. Až keď sa tieto rokovania dostanú do vyššieho štádia, zistíme, aká je to firma. V takýchto rozhovoroch sme vždy s piatimi, šiestimi relevantnými vážnymi záujemcami,“ priblížil bez ďalších podrobností.

Ako však zároveň zdôraznil, kľúčové bude v tejto súvislosti pripraviť pre investora vhodné podmienky. “Najprv si musíme splniť domácu úlohu, musíme mať pripravený priemyselný park, aby mal takýto investor kam prísť, a to vôbec nie je jednoduché. Teraz pracujeme najmä na tom,“ povedal minister. Rezort hospodárstva pritom ešte koncom novembra predložil do medzirezortného pripomienkového konania návrh na výstavbu priemyselného parku v Rimavskej Sobote. Ten by podľa Sulíka v prípade súhlasných stanovísk jednotlivých orgánov mohol byť pre investorov pripravený do dvoch rokov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA