Sociálne siete

Ekonomika

Slovensko si momentálne nemôže dovoliť zatvorenie všetkých podnikov, tvrdí Remišová

Vicepremiérka Veronika Remišová odmieta zatvorenie celej ekonomiky okrem kritickej infraštruktúry, lebo by to znamenalo položiť Slovensko na kolená.

Zverejnené:

Upravené: 26. februára 2021 o 15:30

341

Remisova  scaled
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Slovensko si momentálne nemôže dovoliť zatvorenie všetkých podnikov, a to ani napriek tomu, že pre pandémiu koronavírusu čelíme veľkej zdravotnej kríze. Vyhlásila to dnes vicepremiérka Veronika Remišová s tým, že podľa aktuálneho COVID automatu sa ani v čiernej fáze nezatvára celá ekonomika. Ako pripomenula, práve preto požadovala pred niekoľkými týždňami opravu COVID automatu, lebo čierna fáza zahrňovala aj zatvorenie celej ekonomiky okrem kritickej infraštruktúry.

„To bolo pre nás neprijateľné, lebo zatvoriť celú ekonomiku by znamenalo položiť Slovensko na kolená,“ upozornila Veronika Remišová aj v súvislosti s dnešným vyhlásením premiéra Igora Matoviča, ktorý prostredníctvom sociálnych sietí dementoval špekulácie o tom, že vláda pripravuje úplný lockdown, teda aj zatvorenie všetkých podnikov. Predseda vlády však pripustil, že je to krajná alternatíva v rámci boja s pandémiou koronavírusu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA