Sociálne siete

Kultúra

Padla posledná klapka komediálnej drámy Známi neznámi Zuzany Mariankovej

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 13:26

1238

steps for successful corporate training video production eddcfd

REKLAMA

27. august 2020 01:15 SITA, redakcia

BRATISLAVA 27. augusta (SITA) – Herci a štáb komediálnej drámy Známi neznámi debutujúcej režisérky Zuzany Mariankovej a scenáristu Petra Jarchovského majú za sebou všetky nakrúcacie dni.

Novinka Známi neznámi je adaptáciou komédie Úplní cudzinci (2016) režiséra Paola Genoveseho. V byte sa počas silvestrovskej večere stretnú kamaráti, ktorí sa veľmi dobre poznajú, avšak len do momentu, kým jeden z nich nepríde s nápadom, aby vyložili telefóny na stôl a prichádzajúce esemesky a hovory začali zdieľať s ostatnými. Každý zo zúčastnených sa tak dozvie, čo sa deje v súkromnom živote tých druhých, tajomstvá o sebe odhaľujú nielen kamaráti, ale aj partneri. Pôvodná snímka nielenže získala viacero prestížnych ocenení, ale je dokonca so svojimi 28 lokálnymi mutáciami zapísaná aj v Guinnessových svetových rekordoch ako film s najväčším počtom remakeov v histórii kinematografie.

Slovenská verzia filmu začala v hlavách jeho tvorcov vznikať v máji. „Tento film je dôsledok korony. Po mesiacoch ničnerobenia sme sa stretli ako susedia na ulici pred domom s Peťou Polnišovou a Jurajom Brockom a oni mi povedali, že majú taký nápad, že by sme nemuseli stráviť dva, tri roky písaním scenára, ale mohli by sme kúpiť jeden taký zaujímavý scenár a rýchlo to urobiť, že je to o siedmich hercoch a celé sa to točí v jednom prostredí a vlastne to bude hrozne simple. Mňa tá idea zaujala, lebo ja mám rada simple veci, aj keď to napokon až také simple nebolo… Prvý e-mail talianskemu producentovi, ktorý mal na scenár práva, odo mňa odišiel 22. mája. Deal s Talianmi sa napokon podaril, podarilo sa nám zohnať peniaze aj dať dokopy fantastický cast – týchto hercov dať dokopy na nakrúcanie počas normálneho roka je absolútne nemožné, možno so štvorročným predstihom, takže máme veľkú radosť,“ povedala Wanda Adamík Hrycová v stredu popoludní na stretnutí s médiami.

Polnišová a Brocko si spoluprácu s Hrycovou, filmovým štábom aj hercami úprimne pochvaľujú. „To spojenie je úžasné a čarovné, a to nepreháňam, naozaj si to myslím a dúfam, že s Wandou ešte urobíme niekoľko ďalších produkcií. Zatiaľ nám filmový pánbožko praje aj tým, že naši kamaráti a herci, ktorí sú inak veľmi zaneprázdnení, sa rozhodli, že do tohto projektu vstúpia. Okrem toho sú to ľudia, ktorí naozaj veľmi starostlivo zvažujú, do akého projektu pôjdu a som veľmi rada, že sú tu,“ vyznala sa Polnišová, ktorá si vo filme i sama zahrala. Okrem nej sa v komédii predstavia Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír a Sväťo Malachovský a z českých hercov a herečiek Klára Issová, Martin Hofmann, Anna Kadeřávková a Tomáš Měcháček, ktorý v poslednej chvíli nahradil Vojtěcha Koteka zraneného pri nehode na motorke.

Prvá skúška sa konala 16. júla, samotné nakrúcanie trvalo celý uplynulý týždeň, dvanásť hodín denne. Herci aj štáb vrátane kameramana Petra Bencsika, architektky Viery Dandovej a kostymérky Alexandry Gruskovej cítia preto momentálne veľkú úľavu. Všetci podľa Hrycovej museli vynaložiť obrovskú energiu. „Prešli sme si náročným procesom, nedalo sa to inak, ako dať hercov dohromady a točiť sedem dní vkuse. Jeden nakrúcací deň mal dvanásť hodín a nonstop sme mali pred kamerou všetkých sedem ľudí. Je to úplne iný projekt v porovnaní s tými, kde má herec 12-hodinový filmovací deň a z neho točí len polovicu času a zvyšok je v maskérni alebo v cateringu a čaká, kým sa nakrúca niečo iné. Tu boli všetci 12 hodín denne, sedem dní v týždni naozaj pred kamerou. Siedmy deň to bolo už naozaj náročné… Ďakujem všetkým za tento výnimočný výkon, lebo viem, čo to je a strašne som sa bála, aby to dali a oni to dali úplne parádne,“ poznamenala Hrycová.

Nakrútením jednotlivých scén sa však skončila len jedna fáza spoločnej práce. Tím stojaci za filmom v najbližších mesiacoch čaká teraz postprodukcia so strihačom Matejom Benešom. O hudbu ku snímke sa postará Michal Novinski.

Slovenská verzia filmu príde do kín 26. novembra.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA