Sociálne siete

Šport

Andy Murray má opäť zdravotné problémy, odhlásil sa z Miami Open

„Je to frustrujúce demoralizujúce,“ uviedol 33-ročný Škót.

Zverejnené:

Upravené: 24. marca 2021 o 21:54

526

murray
Andy Murray, foto: SITA/AP Photo/Peter Dejong

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Britský tenista Andy Murray sa odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v Miami na Floride, dôvodom je zranenie slabín. Niekdajší víťaz tohto podujatia z rokov 2009 a 2013 mal pôvodne dostať voľnú kartu od organizátorov, keďže po dlhej hernej pauze a operáciách bedrového kĺbu mu v rebríčku patrí až 119. priečka. Napokon sa tak nestane. „Nemal som problémy počas tréningu v telocvični. Potom som sa však zobudil o tretej ráno a zacítil som bolesť. Nie však na tej strane tela, kde som bol operovaný. Snažil som sa to rozchodiť, ale nestačilo to. Je to jedna z tých čudesných vecí, ktoré sa občas dejú,“ cituje 33-ročného Škóta aj športový portál au.sports.yahoo.com.

Murray tento rok pre koronavírus nestihol Australian Open v Melbourne, do Miami sa veľmi tešil. Je to jeden z jeho obľúbených turnajov na tvrdom povrchu. „Cítil som sa dobre, nemal som žiadne problémy a teraz toto… Je to frustrujúce demoralizujúce,“ doplnil niekdajší „železný muž“ dvorcov.

Prestížny turnaj s dotáciou takmer 4,3 milióna USD tento rok vyradili zo svojho programu aj štyria hráči z najlepšej šestky svetového rebríčka. Na Hard Rock Stadium sa nepredstavia svetová jednotka Novak Djokovič, trojka Rafael Nadal, štvorka Dominic Thiem, ani šestka Roger Federer. Nasadenou jednotkou bude Rus Daniil Medvedev a dvojkou Grék Stefanos Tsitsipas, čiže druhý a piaty hráč singlového renkingu ATP. Z najlepšej svetovej desiatky nebudú chýbať ani Nemec Alexander Zverev, Rus Andrej Rubľov a Argentínčan Diego Schwartzman.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA