Sociálne siete

Šport

Zmeny v draftovej lotérii majú zvýhodniť najslabší tím súťaže

Dôležitou zmenou je aj fakt, že tímy sa pri výbere nebudú môcť posunúť o viac ako desať miest dopredu

Zverejnené:

349

large nhl feca
Ilustračné foto, zdroj: SITA/AP Photo

REKLAMA

SITA

NEW YORK – Rada guvernérov NHL schválila úpravy v draftovej lotérii pri výbere hráčov jednotlivými tímami v profilige. Počnúc draftom 2021 sa budú v lotérii vyberať len dve pozície a nie tri ako doteraz. Znamená to, že najhoršie mužstvo po základnej časti bude najskôr vyberať ako tretie v poradí. V posledných dvoch rokoch sa totiž stalo, že najslabší tím súťaže si vyberal až mimo prvej trojky.

Dôležitou zmenou je aj fakt, že tímy sa pri výbere nebudú môcť posunúť o viac ako desať miest dopredu. Z toho vyplýva, že šancu na získ draftovej jednotky bude mať iba 11 tímov. Toto pravidlo začne platiť od draftu 2022. Vedenie súťaže obmedzilo aj počet posunov v drafte na dva v rozpätí piatich rokov. Ak bude niektoré mužstvo zvýhodnené už v prvých dvoch rokoch, v ďalších troch to nebude možné. Toto pravidlo bude nastavené v päťročnom cykle (2022 – 2026).

K úpravám v draftovej lotérii došlo po tom, čo najslabší tím NHL Detroit Red Wings vyberal až ako štvrtý v drafte 2020 napriek tomu, že na predposledné mužstvo v tabuľke mal manko až 23 bodov. Zástupca komisára NHL Bill Daly uviedol, že chcú dodržať pôvodný termín najbližšieho draftu 23.- 24. júla 2021. „Situácia nie je dokonalá,“ skonštatoval Daly.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA