Sociálne siete

Šport

Ďalší štart Petry Vlhovej odložili, preteky v super G žien zmarila hmla

Zatiaľ nie je známe, kedy sa preteky v superobrovskom slalome žien uskutočnia.

Zverejnené:

Upravené: 9. februára 2021 o 15:35

267

vlhova
Petra Vlhová po tom, čo sa zrušil super G žien, foto: SITA/AP Photo/Marco Tacca

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová sa prvého štartu na majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d’Ampezzo nedočkala ani na druhý pokus. V pondelok jej štart v kombinácii zmarila bohatá snehová nádielka v dejisku šampionátu, v utorok preteky v superobrovskom slalome nedovolila začať hmla v hornej časti trate. Petra Vlhová mala v utorok štartovať s číslom 15, na trať sa však nedostala ani domáca Marta Bassinová s jednotkou. V štartovej listine figurovalo spolu 44 mien.

V súvislosti s predpoveďou počasia organizátori stanovili štart pretekov na predpoludnie, neskôr ho posunuli na 13.00 h, tesne pred začiatkom však na trať „sadla“ hmla. Po 40-minútovom čakaní padlo rozhodnutie posunúť štart nadol s prvou pretekárkou o 14.00 h. Neskôr prišli posuny na 14.10 h, potom na 14.30 h a napokon definitívne odrieknutie pretekov.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa napokon preteky v super G uskutočnia. Pondelkovú kombináciu organizátori preložili na 15. februára. Už skôr prišlo k zmenám aj v programe mužov, keď super G z utorka preložili na štvrtok 11.2. a zrušili jeden z tréningov zjazdu naplánovaný na tento deň.

Ambiciózna 25-ročná Liptáčka Petra Vlhová, ktorá je aktuálne líderkou celkového hodnotenia Svetového pohára, pred dvoma rokmi vo švédskom Aare vybojovala na MS medailový komplet – zlato, striebro aj bronz.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA